• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

κοινωνία

Read

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΠΕΝΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΑΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ. η «θηλυκή συμμορία»
  • 16 Νοε 2021
  • κοινωνία
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Στον Πειραιά συνελήφθησαν επτά άτομα που κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Τα μέλη της συμμορίας απαρτίζονται από πέντε γυναίκες και δύο άνδρες.

Ειδικότερα, τρεις από τους κατηγορούμενους είχαν μπει σε πολυκατοικία στον Πειραιά στις 10/11/21, με σκοπό να διαρρήξουν τα διαμερίσματα.

Όπως διαπιστώθηκε, μία από τις γυναίκες λειτουργούσε ως «τσιλιαδόρος», ενώ οι άλλοι δύο βρίσκονταν στην πόρτα της οικίας που είχαν σκοπό να παραβιάσουν και ο ένας χτυπούσε το κουδούνι ενώ ο άλλος προσπαθούσε να παραβιάσει την πόρτα.

Οι κινήσεις των δραστών όμως έγιναν αντιληπτές, ειδοποιήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, όπου και εντόπισαν την «τσιλιαδόρο». Κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκαν σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας τρία ακόμη μέλη της εγκληματικής ομάδας. Από άλλη ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που πραγματοποιούσε έρευνα στις οδούς γύρω της πολυκατοικίας, εντοπίσθηκαν μέσα σε όχημα άλλα τρία άτομα της συμμορίας.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου, στο πλαίσιο της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει συμμορία με σκοπό την διάπραξη ληστειών, κλοπών, απατών καθώς και άλλων έκνομων ενεργειών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα ανωτέρω αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων