• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

κοινωνία

Read

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ COVID

Νέα διακοπή στη Δίκη του «ψευτογιατρού»
  • 24 Νοε 2021
  • κοινωνία
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Είκοσι τέσσερις μέρες πριν από την αποφυλάκιση του 48χρονου «Δόκτορα Κόντου», λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου προφυλάκισης, η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη δράση του ίδιου και των συγκατηγορουμένων του φαίνεται να μην μπορεί να προχωρήσει καθώς ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης δεν μπορεί να παραστεί καθώς δήλωσε πως νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό και οι συνήγοροί του δεν έχουν εξουσιοδότηση να παραστούν στο δικαστήριο.

Το δικαστήριο διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης για την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, προκειμένου να προσκομιστεί εξουσιοδότηση του «ψευτογιατρού» στους δικηγόρους του για τον εκπροσωπήσουν στη δίκη.

Προηγουμένως διαβιβάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έγγραφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στο οποίο αναφέρεται ότι ο 48χρονος κατηγορούμενος νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική με κορωνοιό και πνευμονία και του χορηγείται οξυγόνο. Μετά τη γνωστοποίηση του εγγράφου, ο εισαγγελέας της έδρας και ο αναπληρωτής του, πρότειναν την ολιγοήμερη διακοπή της δίκης προκειμένου οι δικηγόροι του να επιχειρήσουν να λάβουν εξουσιοδότηση.

«Το δικαστήριο πρέπει να λάβει μία δύσκολη απόφαση. Από τη μία έχουμε το δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρίσταται προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και από την άλλη την ανάγκη για δικαίωση των θυμάτων. Η ποινική δικονομία εμπεριέχει σταθμίσεις συμφερόντων και έννομων αγαθών, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όλα τα δικαιώματα πρέπει να μην ασκούνται καταχρηστικά. Στη περίπτωση του covid-19, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι αβέβαιη η διάρκεια της νόσου, μία νοσηλεία μπορεί να κρατήσει και έξι μήνες. Και από την άλλη, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού και ήταν σε θέση να δώσει εξουσιοδότηση, επέλεξε να μην το κάνει. Εμείς, επειδή θέλουμε να ακούγεται και ο κατηγορούμενος, προτείνουμε να γίνει μία ακόμα προσπάθεια από τους δικηγόρους τους να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Να δοθεί μία διακοπή στη δίκη, όχι μέχρι να γίνει καλά, αλλά δύο με τρεις ημέρες, έτσι ώστε οι συνήγοροι υπεράσπισης να εξαντλήσουν κάθε μέσο προκειμένου να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Θεωρούμε ότι αυτό είναι δυνατόν με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων» ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας.

Για καταπάτηση των δικαιωμάτων των θυμάτων έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί θύματα του «ψευτογιατρού». «Να κριθεί δίκαια αλλά υπάρχουν και θύματα. Είναι βέβαιο ότι θα αφεθεί ελεύθερος. Για ποιο λόγο να εκτιθέμεθα στην ελληνική κοινωνία; Αρκετά έχει βασανίσει τον κόσμο. Κάνω έκκληση στους δικηγόρους του, να πάψουμε να εκτιθέμεθα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης αποφυλακίζεται στις 16 Δεκεμβρίου, όταν λήγει το 18μηνο της προσωρινής του κράτησης.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων