• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

κοινωνία

Read

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Ελεύθεροι οι ανήλικοι και ο ειδικός φρουρός
  • 20 Ιαν 2021
  • κοινωνία
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Αφού ολοκλήρωσαν την απολογία τους σε ανακριτή και εισαγγελέα, τα δύο αδέλφια 17 και 15 ετών αφέθηκαν ελεύθερα χθες , ενώ θα πρέπει να παρουσιάζονται σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μία φορά ανά τρεις μήνες.

Παράλληλα, τους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 2.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ανήλικοι σύμφωνα με το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό διακρίνονται να χτυπούν τον σταθμάρχη. Κατά την απολογία τους δήλωσαν μετανιωμένοι για την πράξη τους αλλά επέμειναν ότι τους προκάλεσε. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης αλλά και της απείθειας καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Η απόφαση αυτή δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Τα δύο ανήλικα αδέρφια, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους από τον εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό στην Ομόνοια αντιμετωπίζουν το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βαθμό κακουργήματος. Επιπλέον, ο εισαγγελέας τούς άσκησε ποινική δίωξη και για το αδίκημα της απείθειας, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα στην Αστυνομία.

Ωστόσο η δίωξη που τους ασκήθηκε είναι μεν σε βαθμό κακουργήματος αλλά όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας όπως σχημάτισε την δικογραφία η ασφάλεια, αλλά πιο ελαφρύ αδίκημα. Έτσι εξ άρχής είχε απομακρυνθεί το ενδεχόμενο προσωρινής κράτησης, που θα πρόβαλλε ως ισχυρότερο ενδεχόμενο αν το αδίκημα ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας και έτσι οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων