• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

κοινωνία

Read

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΦΡΟΥΡΟΙ ΦΥΛΑΚΩΝ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΊ ΦΡΟΥΡΟΊ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ
  • 02 Μαρ 2021
  • κοινωνία
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η ασφάλεια των φυλακών της χώρας οπως αναφέρει στο Ologos24.gr Ο πρόεδρος του σωματείου εξωτερικών φρουρών Κ.Κ.Νεαπολης Λασιθίου Κρήτης και μέλος του ΔΣ της πανελλήνιας ομοσπονδία

Αλεξανδρακης Λευτέρης, με τους τους υπαλλήλους της εξ.φρουρας να βγάζουν κραυγή αγωνίας κρουοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου,καθώς η υπομονή και οι αντοχές τους έχουν φθάσει στο ναδίρ.

Απο την επομένη τον εκλογών ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την μεταφορά των φυλακων-αντεγκληματικης πολιτικής ,από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μια απόφαση που δεν σας κρύβω καλόδεχθήκαμε  γεμίζοντας μας ελπίδες για κάτι καλύτερο καθώς θα υπαγομασταν σε ένα υπουργείο φαινομενικά οργανωμένο. Και λέω φαινομενικά καθώς δεν άργησε να αποδειχθεί το αντίθετο.

Αντί προόδου 2,5 χρονια μετά μόνο στασιμότητα και αδιαφορία από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του πολίτη έχουμε εισπράξει.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο,παρόλο που ως ομοσπονδία έχουμε καταθέσει προτάσεις αναγκαίες για την λειτουργία της υπηρεσίας, χωρίς δυστυχώς καμία ανταπόκριση από πλευράς υπουργείου.

Τα προβλήματα πολλά.! Ελλείψεις προσωπικού. καθώς οι τελευταίες προσλήψεις έγιναν το 2008! Με τις κενές θέσεις (μετά μείωση των οργανικών ανα κατάστημα λόγο μνημονίων) να ανέρχονται σε 1000! Και τα οφειλόμενη ρεπό στους υπαλλήλους της υπηρεσίας να είναι χιλιάδες με αυξητικους ρυθμούς καθώς οι υπηρεσίες αδυνατούν να τα χορηγησουν.

Ολοκλήρωση της προκήρυξης 6Κ/2018 και αύξηση των θέσεων επιτυχοντων της.

Μια προκήρυξη που ενώ μετά από τρία χρόνια θα έπρεπε οι επιτυχόντες

Ήδη να υπηρετούν στα Κ.Κράτηση της χώρας, και με την πολιτική ηγεσία του Προστασίας του πολίτη να γνωρίζει τις ελλείψεις σε προσωπικό, εντούτοις δεν κάνει τίποτα ούτε για την αύξηση των θέσεων επιτυχοντων, όπως η ομοσπονδία μας έχει προτείνει, ούτε οριστικοποιει τα αποτελέσματα καταδικαζοντας σε μια ιδιόμορφη ομηρία τους ανθρώπους που περιμένουν από το 2018 τα αποτελέσματα και την τοποθέτηση τους στα Κ. Κρατήσεις.

Οπλισμός και εξοπλισμός. Εδώ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, οχήματα 20ετιας και περιστροφα του 1950! Για στολές αλεξίσφαιρα και υποδήματα ούτε λόγος! με του εξ.φρουρους να αναγκάζονται να βάλουν για την αγορά τους,το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Ανάδειξη ιεραρχίας. Στην υπηρεσία της εξ. Φρουράς μια κατα το κράτος,ειδική, ένστολη και ένοπλη υπηρεσία, η οποία δημιουργήθηκε και εξειδικευτικε για να φρουροί περιμετρικά τα Κ.Κρατήσεις,  εκτελώντας μεταγωγες και φυλάξεις κρατουμένων, σε μια τέτοια υπηρεσία,  το κράτος εδώ και 20 χρόνια δεν έχει αναδείξει ιεραρχία και αναγκάζεται να διοικητε από αποσπασμένους αστυνομικούς οι οποίοι προέρχονται από υπηρεσίες όπως πχ  τα γραφεία διαβατηρίων ή τροχαίας  ,που εκτός ότι αφήνουν κενό στις υπηρεσίες από τις οποίες αποσπάστηκαν, ουδέ μία εμπειρία και σχέση έχουν με το αντικείμενο των Καταστημάτων Κρατήσεις.

Επίσης ένα άλλο παράδοξο είναι παρόλο τις προσπάθειες της ομοσπονδία μας, το προσωπικό της υπηρεσίας εξ.φρουρας δεν έχει δικαίωμα νοσηλείας στα στρατιωτικά νοσοκομεία την ώρα που πολιτικό προσωπικό άλλων υπουργείων έχει καταφέρει να συμπεριληφθεί στους δικαιούχους.

Αποφασίσαμε λοιπόν να συνεχίσουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μέχρι η πολιτική ηγεσία το υπουργείο Προστασίας του πολίτη να γυρίσει το βλέμμα δείχνοντας πραγματικό ενδιαφέρον σε μια υπηρεσία που νιώθει υπερήφανη για τα μηδενικά ποσοστά διαφθοράς στα 20 χρόνια λειτουργίας της,τις επιτυχίες που έχει στο ενεργητικό της και που πραγματικά μπορεί να ξεχωρίσει και να μπει στη λίστα των ελίτ του υπουργείου Προστασίας του πολίτη. 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων