• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Read

Εισαγωγικό κείμενο

Ούτε ημέρα χαμένη στην Δυτική Αττική
  • 08 Οκτ 2021
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Επί ποδός, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις και να υπάρξει ο απαιτούμενος συντονισμός των συναρμοδίων υπηρεσιών και φορέων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων κατά την διάρκεια του χειμώνα, βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει προχωρήσει ήδη στις ενέργειες που προβλέπονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Κοσμόπουλο, προωθούνται μελέτες και αντιπλημμυρικά έργα, σε Αλεποχώρι, Νέα Πέραμο, Ελευσίνα, Φυλή, Ασπρόπυργο.

Ο Λ. Κοσμόπουλος αναφέρθηκε στις εκτεταμένες εργασίες καθαρισμών ρεμάτων που συνεχίζονται ιδιαίτερα και εντονότερα σε σημεία που ειδική μελέτη επιστημόνων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έχει υποδείξει ως επικίνδυνα. Τόνισε ότι παρότι το έργο των καθαρισμών ολοκληρώνεται, ξεκινά νέο για να μην υπάρχει ούτε μία ημέρα χωρίς συνεργείο καθαρισμών ρεμάτων στην Δυτική Αττική. Έχουν καθαριστεί ρέματα σε Αλεποχώρι, Οινόη, Μάνδρα, Βίλλια, Σαρανταπόταμο, Φυλή, Νέα Πέραμο και συνεχίζονται οι παρεμβάσεις, ενώ καθαρίζονται και τα φρεάτια σε οδούς αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Στο πλαίσιο της συζήτησης τέθηκε το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης μπαζών για το οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Κοσμόπουλος έχει προτείνει την δημιουργία τμήματος περιβαλλοντικής αστυνομίας στη Δυτική Αττική, και ακόμα ο έγκαιρος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση βιομηχανικών και εργατικών ατυχημάτων.

Σχετικά ο Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε: «Μετά από ένα μακρύ και δύσκολο καλοκαίρι, με τις πληγές των πυρκαγιών σε Γεράνεια και Βίλια ανοιχτές, η Περιφέρεια Αττικής πράττει ό, τι είναι δυνατόν, στο πλαίσιο της αρμοδιοτήτων μας, με πολύ εντατικούς καθαρισμούς ρεμάτων σε μεγάλες εκτάσεις και ιδιαίτερα όπου οι μελέτες των επιστημόνων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μας έχουν υποδείξει όπου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι εργασίες καθαρισμών ρεμάτων δεν σταματούν ούτε μια ημέρα για να είμαστε κατά το δυνατόν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε εγκαίρως πλημμυρικά φαινόμενα.  Τα προβλήματα όμως δεν λύνονται όπου χρειάζονται έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Για αυτό, δρομολογούμε αντιπλημμυρικά έργα, με μελέτες που ευελπιστούμε να θωρακίσουν τις περιοχές μας. ήδη έχουν δρομολογηθεί έργα για Ελευσίνα, Νέα Πέραμο, Φυλή, Ασπρόπυργο.  στην παλιά εθνική, σε εξέλιξη μελέτες, έχει δημοπρατηθεί έργο στη Φυλή, ώριμες μελέτες για Ελευσίνα και Ασπρόπυργο προς χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ, στα Μέγαρα μέσω της μελέτης για άρση επικινδυνοτήτων στο οδικό δίκτυο.

Είμαι προσωπικά σε ανοιχτή συνεργασία με τους εκπροσώπους Δήμων, σωμάτων ασφαλείας και όλων των εμπλεκομένων αρχών για να αντιμετωπίσουμε και τον φετινό χειμώνα».

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων