• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Read

Εισαγωγικό κείμενο

Η Περιφέρεια Αττικής στο 1ο Webinar για την ασφάλεια στο διαδίκτυο
  • 13 Οκτ 2021
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών βρίσκεται στο επίκεντρο της στοχευμένης δράσης της Περιφέρειας Αττικής για την ψηφιακή εκπάιδευση και τον ψηφιακό εγγραμματισμό.

Συγκεκριμένα, μαζί με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020», πραγματοποιούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου  δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο (webinar) με θέμα «Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων».

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται γονείς και πολίτες της Αττικής, στελέχη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και κάθε ενδιαφερόμενο να λάβουν μέρος.

Η συμμετοχή τόσο στο συγκεκριμένο Webinar  είναι ανοικτή σε όλους και η παρακολούθηση τους δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα σε θέματα διαδικτύου.

Με αφορμή τον προγραμματισμό της σχετικής δράσης ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει ότι μέσω της ψηφιακής εκπαίδευσης και του ψηφιακού εγγραμματισμού μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ασφάλεια και να προστατευθούν τόσο οι νέοι, όσο και γενικότερα οι χρήστες του Διαδικτύου από την παραβίαση προσωπικών δεδομένων που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους.

 Κατά τη διάρκεια του διαδραστικού Webinar εξειδικευμένοι συνεργάτες του Π.Τ.Α.Α. συζητούν με τους συμμετέχοντες και απαντούν σε ερωτήσεις αναφορικά με μεθόδους και εργαλεία αντιμετώπισης των κινδύνων του Διαδικτύου (π.χ. Διαδικτυακές Απάτες, Ψεύτικα Profile), την προστασία των ψηφιακών συσκευών (π.χ. κωδικοί πρόσβασης, χρήση antivirus) αλλά και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Με την ολοκλήρωση του κάθε Webinar οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. Διακριτή βεβαίωση παρακολούθησης θα δοθεί σε όσους παρακολουθήσουν έναν πλήρη σεμιναριακό κύκλο (και τα οκτώ webinars).

 Για την διασφάλιση του διαδραστικού χαρακτήρα του σεμιναρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες. Με την υποβολή της φόρμας θα λάβετε στο e-mail σας τον σύνδεσμο μέσω του οποίου θα μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων