• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Read

Εισαγωγικό κείμενο

Σε επιφυλακή ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας
  • 15 Οκτ 2021
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Βελτιωμένη από πάσης πλευράς είναι η κατάσταση στην Αττική από το πρωί της παρασκευής δεδομένης της ύφεσης των καιρικών φαινομένων αλλά και της περιορισμένης κίνησης στους δρόμους λόγω της μη λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών ( εκτός όσων ασχολούνται με την κακοκαιρία και των υπηρεσιών της Περιφέρειας) και της αναστολής κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Παρά την καλή εικόνα όμως, τόσο η Πυροσβεστική, όσο και η Περιφέρεια Αττικής εξακολουθούν να βρίσκονται σε συναγερμό για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων.

Συγκεκριμένα, σε πλήρη ετοιμότητα παραμένει όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος βρίσκεται σε επιφυλακή από το βράδυ της Πέμπτης λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας, κατόπιν σχετικής εντολής του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Η Περιφέρεια Αττικής καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας συνέδραμε με ειδικά μηχανήματα και προσωπικό στην αντιμετώπιση και διαχείριση έκτακτων αναγκών που προέκυψαν λόγω της κακοκαιρίας, κατόπιν σχετικών αιτημάτων που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας από Δήμους, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά και την Τροχαία.

Ειδικότερα διατέθηκαν πάνω από 80 μηχανήματα (χωματουργικά, αποφρακτικά, ειδικές αντλίες) για τις ανάγκες άντλησης νερών, καθαρισμών δρόμων από φερτά υλικά, αλλά και διάνοιξης κοιτών των ρεμάτων, όπου απαιτείτο.

Παράλληλα από πολύ νωρίς το πρωί βρίσκονταν με εντολή του κ. Πατούλη ειδικά μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής σε ρέματα και περιοχές υψηλού κινδύνου σε όλο το εύρος της Περιφέρειας, προκειμένου να επέμβουν άμεσα, όπου και αν απαιτηθεί.

Επισημαίνεται πως αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας σε όλη την Αττική θα είναι ανοικτές για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

 «Παραμένουμε σε ετοιμότητα και διαρκή επαγρύπνηση, δίπλα στον πολίτη με στόχο την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειάς του.

Όλος ο  μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας θα βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή όλη τη νύχτα και την αυριανή μέρα, μέχρι την εξασθένηση των καιρικών φαινομένων, προκειμένου να επέμβουμε όπου απαιτηθεί, ενώ παράλληλα θα συνεχίσουμε και τις προληπτικές δράσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που επέδειξαν αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων