• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Read

Εισαγωγικό κείμενο

Για τυμβωρυχία κατηγορεί την αντιπολίτευση η Περιφέρεια Αττικής
  • 18 Οκτ 2021
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Τα προβλήματα που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Λεκανοπέδιο συνεχίζουν να αποτελούν το αντικείμενο πολιτικής κόντρας μεταξύ της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και της Αντιπολίτευσης.

Παρά την έντονη κριτική που δέχεται, ακόμη και προσωπικά,  για τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν σε περιοχές της Αθήνας, η διοίκηση της Περιφέρειας τονίζει ότι η αντιπλημμυρική θωράκισης της Αττικής δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Μάλιστα αναφέρεται ότι το σύνολο των αντιπλημμυρικών έργων που εκτελούνται ή βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης, ξεπερνούν τα 150 με προϋπολογισμό περίπου 500 εκ. ευρώ.

Μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, υλοποιούνται 26 αντιπλημμυρικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 125.7 εκ. ευρώ, από τα οποία τα 16 έχουν ήδη ολοκληρωθεί και τα 10 είναι εκτελούμενα.

Απαντώντας στις κατηγορίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η Περιφέρεια εκτιμά ότι είναι αστήρικτες κάνοντας λόγο για τυμβωρυχία και φθηνή αντιπολίτευση.

Τέλος, επισημαίνεται ότι τόσο ο Γ. Πατούλης, όσο και το σύνολο  του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ήταν σε πλήρη επιφυλακή τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ δόθηκε άμεσα η εντολή για αναστολή λειτουργίας των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων