• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Read

Εισαγωγικό κείμενο

Αιχμές Περιφέρειας για τα λεωφορεία diesel
  • 22 Ιαν 2021
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Τις αποφάσεις τόσο του πρώην Υπουργού Μεταφορών Χ. Σπίρτζη, όσο και της διοίκησης της Ρένας Δούρου για την προμήθεια λεωφορείων με κινητήρες πετρελαίου καταγγέλλει η σημερινή διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής που τονίζει ότι το Λεκανοπέδιο δεν αντέχει άλλη ρύπανση.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Περιφέρεια, αναφέρει: «Η γεμάτη κομματική εμπάθεια και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς ανακοίνωση του πρώην Υπουργού Μεταφορών Χ. Σπίρτζη, δε θα τον απαλλάξει από τις  ευθύνες του,  όσον αφορά  τις από κοινού μεθοδεύσεις με την προηγούμενη και κομματικά "ομόσταβλη"  του διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, με σκοπό να προχωρήσουν σε διαδικασία προμήθειας λεωφορείων με τεχνολογία diesel, για τις ανάγκες των μετακινήσεων των πολιτών του Λεκανοπεδίου.

 Ως πολιτικός προϊστάμενος του ΟΑΣΑ δεν έκανε τίποτε για να αποτρέψει μια περιβαλλοντικά επιβλαβή προμήθεια, η οποία ευτυχώς αποφεύχθηκε, εξαιτίας της ανικανότητας της πρώην διοίκησης του οργανισμού να προχωρήσει γρήγορα τις διαδικασίες. Αλλά και ως υπουργός μεταφορών δεν έκανε τίποτε για να προχωρήσει η κατασκευή του νέου δικτύου του Μετρό, η επέκταση του Τραμ, ο εκσυγχρονισμός του στόλου των λεωφορείων.

 Σε μια "πράσινη" και φιλική στο περιβάλλον Αττική, δεν έχουν θέση τα diesel λεωφορεία του κ. Σπίρτζη . Ούτε ο τοξικός πολιτικός του λόγος.

 Στην "πράσινη" Αττική που οραματιζόμαστε θέση έχει το Μετρό και το Τραμ με τις επεκτάσεις τους, η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, οι "καθαρές" μορφές ενέργειας, η ανακύκλωση. Και πάνω από όλα, η επίτευξη συναινέσεων και συνεργασιών, που θα διασφαλίσουν στους πολίτες της Αττικής καλύτερη ποιότητα ζωής» .    

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων