• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Read

Εισαγωγικό κείμενο

Ενήμερος για το Φαληρικό Δέλτα ο Πέτσας
  • 26 Ιαν 2021
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Για την πορεία υλοποίησης του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Περιφερειάρχη Αττικής και τους Διευθυντές των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών της ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Σ. Πέτσας.

Στη συνάντηση εργασίας η οποία πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής συμμετείχαν επίσης ο Γ. Γραμματέας του Υπ. Εσωτερικών Μ. Σταυριανουδάκης, ο Διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, έθεσε το εμβληματικό αυτό έργο ως προτεραιότητα, δίνοντας παράλληλα οδηγίες σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών. Σ΄αυτό το πλαίσιο, όπως ανέφερε, δημιουργήθηκε στην Περιφέρεια, με πρωτοβουλία του, ειδικό παρατηρητήριο, μέσω του οποίου, παρακολουθείται καθημερινά και βήμα-βήμα η πορεία υλοποίησης των έργων και επιλύονται άμεσα προβλήματα που πιθανώς προκύπτουν.

Όπως ανέφερε και στον  Αν. Υπουργό, η νέα διοίκηση της Περιφέρειας ανέλαβε το έργο με πολλά προβλήματα και ανέφικτα χρονοδιαγράμματα, ωστόσο μετά τη σχετική επιτάχυνση των ρυθμών, το ποσοστό ολοκλήρωσης των έργων της Α΄Φάσης από 57 ανέβηκε στο 85%.

«Η Α’ Φάση του έργου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου του 2021» ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης.

Σχετικά με τη Β’ Φάση του έργου ενημέρωσε τον κ. Πέτσα πως εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τον οικονομικό-νομικό Σύμβουλο, ο οποίος επελέγη με στόχο τη διερεύνηση των λύσεων που προκρίνονται για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του έργου. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων θα αναλάβει να υποστηρίξει Νομικό/Οικονομικά και Τεχνικά το εγχείρημα για την εξεύρεση Πόρων από διαφορετικές πηγές Χρηματοδότησης (ΕΤΕΠ, ΕΣΠΑ, Ίδιοι Πόροι, Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και να παρέχει υποστήριξη στη διαδικασία δημοπράτησης καθώς και στο σχέδιο για την αξιοποίηση και την λειτουργική βιωσιμότητα του Πάρκου μετά την κατασκευαστική ολοκλήρωσή του.

Από την πλευρά του ο κ. Πέτσας τόνισε πως και για την κυβέρνηση αυτό το έργο πνοής είναι προτεραιότητα και επεσήμανε ότι θα συνεχιστεί η εποικοδομητική και στενή συνεργασία με την Περιφέρεια με στόχο να προχωρούν τα σχετικά έργα με ταχύτητα και αρτιότητα.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων