• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Read

Εισαγωγικό κείμενο

Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων σε Νίκαια, Ν. Σμύρνη
  • 10 Μάι 2021
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Τις επενδύσεις στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των πόλεων με στόχο μία πιο πράσινη Αττική, συνεχίζει η Περιφέρεια, χρηματοδοτώντας τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γ. Πατούλης υπέγραψε την απόφαση για την έναρξη των έργων σε σχολικά κτήρια του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη συνολικού προϋπολογισμού 1.7 εκ. ευρώ και του Δήμου Ν. Σμύρνης συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.

Παρουσία των δημάρχων των πόλεων ο Περιφερειάρχης υπέγραψε Πράξη για την υλοποίηση έργων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε σχολικά κτήρια των δύο δήμων.

Ειδικότερα οι παρεμβάσεις θα γίνουν στα εξής σχολεία:

4o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ  

20ο-25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ  και

2o ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ 

Καθώς και στα:

1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης

2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης 

1ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης και

 1ο Λύκειο Νέας Σμύρνης

Τα έργα συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αντικατάσταση κουφωμάτων, εξωτερική θερμομόνωση τοίχων, θερμοϋγρομόνωση δώματος, αντικατάσταση του Λέβητα κεντρικής θέρμανσης, αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού συστήματος (Net Metering).

 Επισημαίνεται, πως οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» του Ε.Π. «Αττική». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤΤ088 της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, έχουν ενταχθεί 32 Δήμοι με συνολικό προϋπολογισμό 27 εκ. ευρώ, ενώ είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης κυρίως νησιωτικοί Δήμοι, με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό 6.7 εκ. ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Επενδύουμε στοχευμένα στην περιβαλλοντική αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, μεταξύ των οποίων και σχολείων, με στόχο την αισθητή και μετρήσιμη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των πόλεων μας σε ότι αφορά την εξισορρόπηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου. Με αυτή μας την πρωτοβουλία θέλουμε να σηματοδοτήσουμε την πρόθεση μας να προχωρήσουμε σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, διαμορφώνοντας ένα πρότυπο που θα πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι Δήμοι».

 

 

 

 

 

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων