Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   •   NEWSLETTER   •   SOCIAL
Αθήνα
Ο Λόγος 24

Αναγκαστική προσγείωση C-130 της Σαουδικής Αραβίας στην Κρήτη λόγω τεχνικού προβλήματος

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης, όταν στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση λόγω βλάβης σε έναν από τους κινητήρες του.

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης, όταν στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση λόγω βλάβης σε έναν από τους κινητήρες του.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2026, το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο είχε προηγουμένως σταματήσει στην Κρήτη για ανεφοδιασμό, παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πτήσης του προς την Πολωνία. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε δυσλειτουργία σε έναν από τους τέσσερις κινητήρες του αεροσκάφους, γεγονός που οδήγησε τον πιλότο να ζητήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου.

Η προσγείωση πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα στις 15:00, με το αεροσκάφος να συνοδεύεται από πυροσβεστικά οχήματα για λόγους ασφαλείας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 48 άτομα, όλοι εκ των οποίων είναι καλά στην υγεία τους. Μετά την προσγείωση, το C-130 κατευθύνθηκε στη θέση στάθμευσης 13 του αερολιμένα, όπου θα υποβληθεί σε τεχνικό έλεγχο για να διαπιστωθεί η αιτία της βλάβης.

Η κατάσταση έκτακτης ετοιμότητας που κηρύχθηκε στο αεροδρόμιο προκάλεσε άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών, οι οποίες προετοιμάστηκαν για την υποδοχή του αεροσκάφους. Η διαδικασία της προσγείωσης και η υποδοχή του αεροσκάφους εξελίχθηκαν ομαλά, χωρίς να σημειωθούν περαιτέρω προβλήματα.

Αρχική Ροή Τομείς Menu