
Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα απέλασης Αφγανών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα, σε συνεργασία με τους Ταλιμπάν.
Η Γαλλία έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν για την απέλαση Αφγανών πολιτών που βρίσκονται παράνομα στη γαλλική επικράτεια. Αυτή η κίνηση έρχεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της γαλλικής κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση των μεταναστών από το Αφγανιστάν, οι οποίοι έχουν φτάσει στη χώρα μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν το 2021.
Η γαλλική κυβέρνηση αναγνωρίζει την ανάγκη για συνεργασία με την αφγανική ηγεσία, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή των Αφγανών που δεν έχουν νόμιμα έγγραφα. Οι διαπραγματεύσεις αυτές περιλαμβάνουν την αναγνώριση των Ταλιμπάν ως νόμιμης κυβέρνησης του Αφγανιστάν, γεγονός που ενδέχεται να έχει ευρύτερες πολιτικές και ανθρωπιστικές επιπτώσεις.
Η κατάσταση των Αφγανών μεταναστών στη Γαλλία έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε καθεστώς αβεβαιότητας και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες. Η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύσεις που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των μεταναστών, ενώ παράλληλα θα τηρήσει τη νομοθεσία σχετικά με την παράνομη μετανάστευση.
Η συνεργασία με τους Ταλιμπάν είναι μια περίπλοκη διαδικασία, καθώς η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τις πολιτικές του καθεστώτος. Η Γαλλία, όπως και άλλες χώρες, βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ανθρωπιστική βοήθεια και την ανάγκη για ασφάλεια.



