Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2026
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   •   NEWSLETTER   •   SOCIAL
Αθήνα
Ο Λόγος 24

Ιωάννινα: Ηλικιωμένος νοσηλεύεται μετά από κατανάλωση άγριων μανιταριών

Ένας ηλικιωμένος άνδρας διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με συμπτώματα δηλητηρίασης από άγρια μανιτάρια που είχε συλλέξει ο ίδιος.

Ένας ηλικιωμένος άνδρας διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με συμπτώματα δηλητηρίασης από άγρια μανιτάρια που είχε συλλέξει ο ίδιος.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μεταφέρθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (7/11) ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα δηλητηρίασης μετά από κατανάλωση άγριων μανιταριών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μανιτάρια είχαν συλλεχθεί από τον ίδιο σε ορεινή περιοχή της περιοχής.

Λίγες ώρες μετά την κατανάλωσή τους, ο άνδρας εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα, γεγονός που οδήγησε τους οικείους του να ζητήσουν ιατρική βοήθεια. Οι γιατροί του νοσοκομείου προχώρησαν στην απαραίτητη ιατρική παρέμβαση και του χορηγήθηκε αντίδοτο για τις τοξίνες που περιείχαν τα μανιτάρια.

Ο ηλικιωμένος παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. Οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη συλλογή και κατανάλωση άγριων μανιταριών, καθώς πολλά από αυτά είναι τοξικά και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές δηλητηριάσεις.

Αρχική Ροή Τομείς Menu