οικονομία

Read

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 2024

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
  • 13 Μαρ 2024
  • οικονομία

Ξεκινά αύριο Πέμπτη  στις 14:00 η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους 2024" το οποίο περιλαμβάνει για πρώτη φορά αυξημένο κουπόνι διακοπών (voucher)  αξίας έως και 400 ευρώ. Δικαίωμα υποβολής έχουν  μέχρι  και  τη Δευτέρα 1 Απριλίου 23:59 όλοι οι δυνητικοί δικαιούχοι που καλύπτουν τα κριτήρια (δείτε https://vouchers.gov.gr/tourism4all-2024).

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Το νέο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού, που υλοποιείται με την υποστήριξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στοχεύει στην άμεση ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας με την κάλυψη ενός σημαντικού μέρους του κόστους διαμονής των δικαιούχων.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε το ισχυρό κοινωνικό πρόσημο του νέου προγράμματος με τη σημαντική στήριξη των δικαιούχων, την αύξηση του κριτηρίου για το εισόδημα, την ένταξη νέων κατηγοριών ειδικών κοινωνικών ομάδων.  Εντάσσεται, όπως είπε, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της Κυβέρνησης για τη στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων καθώς και στην νέα στρατηγική του υπουργείου για την βιωσιμότητα του τουριστικού προϊόντος.   Η υπουργός πρόσθεσε ότι ενισχύει τον στόχο για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και  αποσκοπεί στην άμεση ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας.

Η ευρύτερη  αξιοποίηση του προγράμματος, αναφέρει η κα Όλγα Κεφαλογιάννη,  από τους συμπολίτες μας αλλά και από τους ξενοδόχους, θα ενισχύσει και τις ορεινές περιοχές της χώρας μας, που λειτουργούν κυρίως εκτός της καλοκαιρινής σεζόν. Τέλος, ευχαριστεί προκαταβολικά τις ξενοδοχειακές μονάδες που θα στηρίξουν το πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους" αυτής της χρονιάς και θα παράσχουν στους δικαιούχους την καλύτερη φιλοξενία. Η συστράτευση όλων, κατέληξε η υπουργός, με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού και την προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, συντελεί στην ταχύτερη ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.