πολιτική

Read

«ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ

Πόλεμος «χαρακωμάτων» στον ΣΥΡΙΖΑ
  • 25 Οκτ 2023
  • πολιτική

«Ξεπροβάλει» σιγά σιγά ένα  νέο κόμμα, αυτό αρχίζουν και δείχνουν οι «φωνές» στην δημόσια συζήτηση εντός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, μετά την απόφαση Κασσελάκη να στείλει προς διαγραφή, μετά τον Στέφανο Τζουμάκα και τα ιστορικά στελέχη  Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα. Και οι τρεις, διετέλεσαν υπουργοί, οι δύο και πρώην γραμματείς της ΚΕ (Σκουρλέτης και Βίτσας), ο ένας και για χρόνια διευθυντής της Αυγής (Φίλης).

Έτσι γίνεται πια σαφές ότι στην Κουμουνδούρου δεν χωρούν και οι δύο πλευρές -με τα στελέχη της μειοψηφίας να μην κρύβουν ότι η αποχώρηση, δεδομένης της κατάστασης, επίκεινται.

Η προσοχή έχει στραφεί και στην Έφη Αχτσιόγλου καθώς δεν έχει τοποθετηθεί μετά την τελευταία εξέλιξη. Πρόκειται για πρόσωπο με βαρύνοντα ρόλο.

Σιγή από Αχτσιόγλου

Η κυρία Αχτσιόγλου είχε διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και υπάρχει ομάδα βουλευτών που τη στήριξε, ενώ αργότερα δεν ανέλαβε ρόλο ευθύνης όταν μοίραζε ο πρόεδρος του κόμματος.

Έτσι, οι τοποθέτησή της αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Τσακαλώτος: Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εφικτή η ενότητα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πάντως - που επίσης διεκδίκησε την προεδρία του κόμματος - πήρε θέση για την διαγραφή των κ.κ. Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνου Σκουρλέτη το μεσημέρι της Τρίτης με μια ανάρτηση στο Facebook.

«Ο χώρος της κριτικής Αριστεράς έχει μια ιστορία, μια παράδοση, μια κουλτούρα όπου ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται, πόσο μάλλον εξ αποστάσεως. Όπως είπα στην Πολιτική Γραμματεία είναι κατανοητή μια ειλικρινής αγωνία για ενότητα αλλά με τέτοιες πρακτικές δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εφικτή. Ίδωμεν».\

«Προειδοποίηση» της Κουμουνδούρου στους διαφωνούντες

Με σκληρή γλώσσα απαντούν κύκλοι από την Κουμουνδούρου στις «πολεμικές» δηλώσεις Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη που βάζουν στο στόχαστρό τους τον Στέφανο Κασσελάκη.

Πηγές της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι «οι πολίτες βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα με την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά τους από τις πρώτες μέρες του μήνα, ενώ η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν απαθείς.

Ένας πρωθυπουργός που αποδεικνύεται επικίνδυνος και για τα εθνικά συμφέροντα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο, εγκαταλείποντας την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που παραδοσιακά ακολουθεί η χώρα μας, επιλέγοντας να συναντηθεί μόνο με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, χωρίς ανάλογη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης.

Κι ενώ οι τομείς του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μετά τον διορισμό των νέων τομεαρχών εργάζονται πυρετωδώς και παράγουν πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, δυστυχώς κάποιοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προτιμούν όχι να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά το ίδιο τους το κόμμα και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό τους.

Αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλώς μια υπονόμευση του νέου προέδρου μας, Στέφανου Κασσελάκη, αλλά υπονόμευση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του κόσμου που συμμετείχε στις εκλογές μας. Δεν υπάρχει σεβασμός και αναγνώριση του εσωκομματικού εκλογικού αποτελέσματος, ούτε της ετυμηγορίας του κόσμου. Και δεν γίνεται σεβαστή ούτε η καταστατική πρόβλεψη για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση του. Η δε δημόσια ομολογία ότι είναι ήδη έτοιμη η δημιουργία νέου κόμματος, προκαλεί οργή σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας.

Φωνές για παρέμβαση Τσίπρα

Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα στελέχη που ζητούν την παρέμβαση του τέως προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. «Πρέπει να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά σέβομαι και την ίδια την επιλογή του (να μην μιλήσει)» ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Δημήτρη Βίτσα.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης  δήλωσε  πως «θα ευχόμουν να γίνει ή να έχει γίνει χωρίς να το μάθουμε ποτέ … Ο Αλ. Τσίπρας έχει χειριστεί πολύ πιο έντονες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και δεν το μάθατε ποτέ, πιστεύω ότι έχει το know how».