πολιτική

Read

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΠΟΠΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ, ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΑΧΟΥΣΑ

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Όθωνας Ηλιόπουλος
  • 15 Μαρ 2024
  • πολιτική

Παρελθόν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνας Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη είχε επισημάνει τον μεγάλο φόρτο εργασίας από την άσκηση των καθηκόντων του ως καθηγητή στο Χάρβαρντ, αλλά είχε πει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει με τη βουλευτική του έδρα.

Κλείδωσε και πρόκειται να ανακοινωθεί επισήμως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ότι η Πόπη Τσαπανίδου είναι εκείνη η οποία θα πάρει θέση στη λίστα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Όθων Ηλιόπουλος, πρώτος στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει – δημόσια και ιδιωτικά- λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στην Αμερική.

Έτσι αναλαμβάνει η Πόπη Τσαπανίδου, ως πρώτη επιλαχούσα.

Οι πληροφορίες λένε ότι η κυρία Τσαπανίδου δέχθηκε τη θέση έπειτα από μια σειρά τηλεφωνημάτων με την ηγεσία του κόμματος, τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη αλλά επίσης, όπως μαθαίνουμε, και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, σενάρια επί σεναρίων έρχονται στα δημοσιογραφικά γραφεία τα οποία αναφέρουν ότι ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει. Και το νέο σε αυτό είναι ότι είναι μια τελική απόφαση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτές οι πληροφορίες έχουν διακινηθεί στους διαδρόμους καθότι προ ημερών υπήρξε η πληροφορία ότι γίνεται μια διαχείριση προκειμένου να μπει στη Βουλή ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης.

Ποτέ αυτό όμως δεν επιβεβαιώθηκε από το περιβάλλον του προέδρου, αν και φαίνεται ότι τελικά δεν θα μπει εκ νέου στη διαδικασία για να δει τους επιλαχόντες, μετά την άρνηση της 8ης σε σειρά στο Επικρατείας Ζωρζέτα Λάλη.