ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο
  • 25 Απρ 2024
  • πολιτική

Πρωτόγνωρες εικόνες στο ελληνικό κοινοβούλιο χθες, με τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο να χειροδικεί κατά του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον έπιασε από τον λαιμό και τον έριξε κάτω.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως ο Κωνσταντίνος Φλώρος φέρεται να προσπάθησε να δικαιολογήσει την αδιανόητη ενέργειά του λέγοντας ότι ο Β. Γραμμένος τον έβρισε χυδαία και ότι τον απείλησε πως θα τον βάλει φυλακή με βραχιολάκια.

Αντιμέτωπος με το αυτόφωρο κακούργημα του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα, αναμένεται να τεθεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο: « Όποιος με βία ή απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία, τη βουλή, την κυβέρνηση ή μέλος τους σε εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντα τους, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της βουλής πολιτικού κόμματος».

Γλώσσα πεζοδρομίου ανάμεσα στους δύο βουλευτές

Οι δύο βουλευτές χρησιμοποίησαν γλώσσα πεζοδρομίου και χυδαίες ύβρεις. Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Φλώρος ισχυρίστηκε πως προηγήθηκε λεκτικό επεισόδιο εντός της αιθούσης για την άρση ασυλίας του Βελόπουλου. Σύμφωνα με τον Κ. Φλώρο, ειπώθηκαν τα εξής:

Κ. Φλώρος: Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.

Β. Γραμμένος: Βούλωσέ το εσύ σκουπίδι!

Κ. Φλώρος: Άντε.

Β. Γραμένος: Γ@@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γ@@@@@. Θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα, θα το θυμάσαι παλιόπ@@@@@.

Εν τω μεταξύ, έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, και λίγο πριν ο ανεξάρτητος βουλευτής γρονθοκοπήσει τον Β. Γραμμένο, σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ. Φλώρος μαινόμενος φώναζε «δεν θα ξαναπιάσεις στο στόμα σου τη μάνα μου ρε κ@@@@@@».

Και ενώ οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να τους χωρίσουν, ο Κ. Φλώρος συνέχισε λέγοντας: «Εσύ θα βρίσεις τη μάνα μου ρε κ@@@@@@ που η αδερφή μου πήγε να χάσει το παιδί της χθες εξαιτίας σου κ@@@@@@! Τη μάνα μου ρε; Θα σε γ@@@@@»!

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου (ανήκε στο κόμμα Βελόπουλου) έχει κατηγορήσει τον κ. Βελόπουλο πως τον εξύβριζε μέσω κρυφού λογαριασμού στο twitter. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, διά του Κ. Χήτα, αν και έχει αρνηθεί τις κατηγορίες λέγοντας ότι ο λογαριασμός δεν είναι δικός του, έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του.

Αποβάλλεται ο Κ. Φλώρος από τη Βουλή για 15 ημέρες

Μετά το πρωτοφανές επεισόδιο ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, διέταξε την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Φλώρου από το κοινοβούλιο με τη συνδρομή της φρουράς ενώ εισηγήθηκε στο Σώμα τον 15θήμερο αποκλεισμό του ανεξάρτητου βουλευτή από κάθε εργασία της Βουλής.

Η παρέμβαση του κ. Τασούλα έγινε την στιγμή που ο Κ. Φλώρος συνέχιζε τους τραμπουκισμούς, καθώς όταν στο βήμα της Ολομέλειας ανέβηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος προκειμένου να καταγγείλει την επίθεση, ο ανεξάρτητος βουλευτής εμφανίστηκε στην είσοδο της αίθουσας φωνάζοντας ότι η επίθεση του ήταν δικαιολογημένη καθώς του έβριζαν την μητέρα.

Ο κ. Τασούλας ανεβαίνοντας στην έδρα είπε: «Δυστυχώς ο κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά και είναι επιεικής γιατί όταν τον φτιάχναμε θεωρούσαμε ότι απευθυνόμαστε σε νοήμονες. Ζητώ την άδεια του Σώματος για να απομακρύνω τον βουλευτή με την φρουρά για 15 ημέρες από τις εργασίες του Σώματος. Θα ήθελα την άδειά σας. Είναι χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνώδους συμπεριφοράς του. Προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας του. Ποινή χάδι αλλά δεν υπάρχει κάτι βαρύτερο δυστυχώς. Προφανώς θα παραπεμφθεί και στην επιτροπή δεοντολογίας».

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων