• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΚΚΕ

Αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την τραγωδία στα Τέμπη
  • 16 Μαρ 2023
  • πολιτική
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζήτησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, προκειμένου να διερευνηθεί το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Μάλιστα, το ΚΚΕ σημειώνει: «Με επανειλημμένες παρεμβάσεις της στην Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ την πλήρη διερεύνηση των ευθυνών για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, που δεν περιορίζονται στις όποιες προσωπικές ευθύνες υπάρχουν και πρέπει να αποδοθούν, αλλά και στις διαχρονικές ευθύνες που εντοπίζονται στις πολιτικές που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επιπλέον, ζητά στην Επιτροπή να καταθέσουν όλοι οι υπουργοί Μεταφορών που όπως επισημαίνει «υλοποίησαν την πολιτική απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ από το 2007 μέχρι σήμερα», οι διοικήσεις του ΟΣΕ και της Hellenic Train, καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Παράλληλα, το ΚΚΕ αναφέρει ότι «Το κυνήγι του κέρδους και η πολιτική της απελευθέρωσης στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι το έδαφος πάνω στο οποίο ανθούν οι ελλείψεις, οι καθυστερήσεις τα κενά και τα ανθρώπινα λάθη».

Τέλος, δηλώνει ότι στηρίζει τις «συγκλονιστικές κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας, που ξεδιπλώνονται από άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα».

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων