ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού
  • 10 Ιαν 2023
  • επικαιρότητα

Αλλάζει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες που θα κρατήσουν έως και την Πέμπτη. Η μεταβολή άρχισε από το μεσημέρι της Δευτέρας και θα επηρεάσει και την Αττική. Βροχές και καταιγίδες, αναμένονται στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας την Τρίτη.

Θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη την Τρίτη 10/01 (νότιοι στο Αιγαίο και δυτικοί έως βορειοδυτικοί στο Ιόνιο).

Λόγω των αναμενόμενων μεγάλων κατά τόπους υψών βροχόπτωσης είναι πιθανό να υπάρξουν πλημμυρικά επεισόδια.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), σήμερα το βράδυ θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Για σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο, μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τα ισχυρά φαινόμενα το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 8 τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Άρχισε από χθες να αλλάζει από το απόγευμα ο καιρός στη χώρα, με μια διαταραχή η οποία πλησιάζει και θα μας επηρεάσει αρχικά από τα δυτικά, με καλές ωστόσο για την εποχή θερμοκρασίες.

Έπειτα από πολλές πολλές ημέρες καλοκαιρίας, βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη θα προσπαθήσει να θυμίσει κάτι από προχωρημένο φθινόπωρο στη χώρα μας προκαλώντας σύντομη κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές - καταιγίδες αλλά και τους ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη.

Δεν θα απουσιάζουν δε και τα χιόνια από ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές βροχές κυρίως την Τρίτη και την Πέμπτη. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Τα μακροπρόθεσμα μοντέλα δεν δίνουν αξιόλογο χειμωνιάτικο σκηνικό μέχρι και το τέλος του μήνα. Η κατάσταση αυτή οφείλεται στην έντονη κινητικότητα των βαρομετρικών χαμηλών στον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό και σαφώς συνδέεται με τις έντονες - ακραίες καιρικές καταστάσεις που βιώνει τελευταία η βόρεια Αμερική.

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων