ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΣΤΟ "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Συνελήφθη Ρώσος που έστελνε τα απειλητικά mail για βόμβες
  • 26 Ιαν 2023
  • επικαιρότητα

Η αστυνομία προχώρησε χθες , στη σύλληψη του αποστολέα των απειλητικών e-mail για τοποθέτηση βόμβας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και σε έξι νοσοκομεία. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν ο συλληφθείς να είναι Ρώσος, αν και στα mail έκανε λόγο για ισλαμική τρομοκρατία και μιλούσε υποτίθεται στο όνομα του Αλλάχ.

Αναλυτικότερα:

"Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2025) στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλησης συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς είχε προβεί στην αποστολή email, με τα οποία απειλούσε για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος" και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα."

Πρόκειται για έναν 42χρονο από τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη σήμανε συναγερμός αρχικά στον διεθνή αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος" μετά το e-mail που έλαβαν οι αρχές και το οποίο προειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας εντός του αεροδρομίου..

Στη συνέχεια όμως έγινε γνωστό ότι υπήρξε μαζική αποστολή απειλητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων και σε νοσοκομεία, έξι τον αριθμό συνολικά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ίδιο e-mail στάλθηκε στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", όπως επίσης και σε Παμμακάριστο, Νοσοκομείο Γεννηματάς, Τζάνειο, Παίδων και Ερρίκος Ντυνάν.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι στα mail γινόταν λόγος για το Ισλάμ, ενώ γράφονταν μέσα ότι "θα σας ανατινάξουμε". Ο αποστολέας άφηνε να εννοηθεί ότι είναι ισλαμιστής, ο οποίος δήλωνε έτοιμος "να χύσει το αίμα του για το Ισλάμ".

Αστυνομικές δυνάμεις με σκύλους ανιχνευτές εκρηκτικών πραγματοποίησαν ελέγχους στα νοσοκομεία, αλλά δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων