• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ Η ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ

«Έδειχνε σε όλους ότι ήταν καλή μητέρα» κατάθεσε ο Δασκαλάκης
  • 01 Φεβ 2023
  • επικαιρότητα
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Μαυροφορεμένη και κρατώντας τη φωτογραφία της κόρης της Τζωρτζίνας ,εμφανίστηκε χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου. Κάθισε στο εδώλιο έχοντας δίπλα της τους γονείς της και την αδελφή της, ενώ απέναντί της βρισκόταν ο Μάνος Δασκαλάκης, με τον οποίο δεν αντάλλαξε ούτε ένα βλέμμα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου δια του συνηγόρου της δήλωσε αθώα, ενώ ο Αλέξης Κούγιας αμφισβήτησε το κατηγορητήριο σε βάρος της αναφερόμενος στον θάνατο της 9χρονης.

Μάλιστα ο κ. Κούγιας ζήτησε τη διακοπή της δίκης για να κληθούν νέοι μάρτυρες από το δικαστήριο. «Η κατηγορία στη σημερινή της μορφή αποδίδει στην κατηγορουμένη τη χορήγηση κεταμίνης δύο φορές, μία στις 11/4/2021 στο Καραμανδάνειο όπου υπέστη ανακοπή και τη δεύτερη στο νοσοκομείο Παίδων στις 29/1/2022 όπου και κατέληξε. Δεν έχει βρεθεί στην κατοχή της κατηγορουμένης κεταμίνη ούτε η πορεία της και πως κατέληξε στο παιδί».

Ακόμη ο κ. Κούγιας υποστήριξε πως για την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού στο Καραμανδάνειο της Πάτρας δεν υπάρχουν τοξικολογικές εξετάσεις προηγούμενων ημερών ή μετά, που να αποδεικνύουν τη χορήγηση της κεταμίνης. «Η αίτια για την ανακοπή παραμένει ποινικώς απροσδιόριστη» είπε ο συνήγορος ενώ για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης υποστήριξε πως «οι γιατροί προκειμένου να προφυλάξουν τους εαυτούς τους δεν καταγράφουν πουθενά τι δίνουν κατά την καρδιοαναπνευστική διαδικασία». Όπως είπε ο κ. Κούγιας «θα έπρεπε να γίνει καταγραφή», δεδομένου ότι δεν ανευρέθηκε στις τοξικολογικές το ρουκορόνιο που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα.

Ακόμη ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης αναφέρθηκε και στην ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιωπούλου η οποία ορίστηκε επιστήμονας ειδικών γνώσεων στις ανακρίσεις για τους θανάτους των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ακόμη ανέφερε πως τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκε ο καθηγητής τοξικολογίας, Νικόλαος Ράικος είναι επισφαλή. «Ο κ. Ράικος μαζί με την Σπηλιοπούλου έκανε αυτό που λέω εξαρχής. Είχαν βρει την ένοχη και έπρεπε να την καταστήσουν κατηγορούμενη» είπε ο κ. Κούγιας εξαπολύοντας τα πυρά του και κατά του Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος διενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση στην Τζωρτζίνα. «Δεν ερεύνησε το ενδεχόμενο χορήγησης κεταμίνης νοσοκομειακά. Υπήρχε αποδεδειγμένη πηγή κεταμίνης στο δωμάτιο στην οποία η κατηγορουμένη δεν είχε καμία πρόσβαση» είπε ο κ. Κούγιας.

Εν συνεχεία κλήθηκε να καταθέσει ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου και πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης. Ξεκίνησε την κατάθεσή του αναφέροντας πότε την γνώρισε και πώς αποφάσισαν σύντομα να κάνουν ένα παιδί. «Ήμασταν πολύ χαρούμενοι, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα η κατηγορούμενη ήταν πολύ καλή μητέρα αυτό τουλάχιστον μας έδειχνε σε όλους» είπε χαρακτηριστικά.

Προηγουμένως, την υπερασπιστική τακτική για την πελάτισσά του είχε περιγράψει ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας για ιατρικά λάθη και λάθος εκτιμήσεις ειδικών. «Πρώτα τη συνέλαβαν και μετά άρχισαν από τα νοσοκομεία να στέλνουν έγγραφα», είπε χαρακτηριστικά. Η Πισπιρίγκου κρατά σημειώσεις στη διάρκεια της κατάθεσης του Μάνου Δασκαλάκη. Η ίδια νωρίτερα δήλωσε αθώα και ζήτησε τη διακοπή της δίκης προκειμένου να κληθούν και άλλοι μάρτυρες.

Η δίκη διακόπηκε για τις 7 Φεβρουαρίου οπότε και η κατάθεση θα συνεχιστεί με ερωτήσεις προς τον μάρτυρα.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων