• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Στη Βουλή το Ν/Σ του ΥΠΕΘΑ για το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων
  • 07 Φεβ 2023
  • επικαιρότητα
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Με γνώμονα την άμεση εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής 'Άμυνας με θέμα: "Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις", σήμερα  θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η Συζήτηση και η Ψήφισή του.

Η συζήτηση είχε προγραμματισθεί για χθες , αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής 'Άμυνας, εξ αιτίας του ήδη βεβαρυμμένου προγράμματος τόσο στις δραστηριότητες του υπουργού Εθνικής 'Άμυνας, όσο και στην προώθηση του κοινοβουλευτικού έργου, καθορίστηκε σε απόλυτη συμφωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η διεξαγωγή της Συζήτησης και της Ψήφισης του σχεδίου νόμου, αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στην εφαρμογή του και χωρίς να αναβληθεί η πρώτη, ύστερα από 20 χρόνια, επίσημη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού 'Άμυνας στη Βρετανία.

Ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναχωρεί απόψε για το Λονδίνο, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη. Για αύριο έχει προγραμματισθεί η συνάντησή του με τον υπουργό 'Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Ουάλλας και εν συνεχεία οι δύο υπουργοί θα μεταβούν στο Πόρτσμουθ όπου θα επιβιβαστούν επί του αντιτορπιλικού "HMS Diamond D-34" προκειμένου να υπογράψουν τη Διακήρυξη Αμυντικής Συνεργασίας (Joint Vision Statement) μεταξύ Ελλάδας - Ηνωμένου Βασιλείου, συμβολικά επί του αποκαλούμενου "κοσμήματος του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού".

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων