ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

οικονομία

Read

ΕΝΩΣΗ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑΣ

Θα υπάρξουν ανατιμήσεις το 2024 αλλά θα είναι πολύ λιγότερες
  • 14 Δεκ 2023
  • οικονομία

Στο υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα που απασχολεί τα ελληνικά νοικοκυριά αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι της ένωσης σούπερ μάρκετ Ελλάδας τονίζοντας ότι και το 2024 θα σημειωθούν ανατιμήσεις σε προϊόντα οι οποίες όμως θα είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ήδη εδώ και δύο μήνες οι ανατιμήσεις που γίνονται είναι σε μικρότερο βαθμό, προσθέτοντας ότι υπάρχουν προϊόντα οι τιμές των οποίων αυξάνονται εξαιτίας διεθνών συγκυριών όπως για παράδειγμα στο ελαιόλαδο.

Οι προοπτικές για την πορεία των τιμών τους επόμενους μήνες είναι καλές αλλά όπως σημείωσαν οι εκπρόσωποι της ένωσης των σούπερ μάρκετ, δεν θα επιστρέψουν στα επίπεδα που ήταν πριν από δύο χρόνια.

Θετική σε μια εκλογίκευση του καθεστώτος των προσφορών και των εκπτώσεων στα σούπερ μάρκετ είναι η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕ, Αριστοτέλης Παντελιάδης σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, υπάρχουν κατηγορίες που πολύ σπάνια θα τις βρει ο καταναλωτής χωρίς προσφορά στο ράφι. «Δεν είναι πολύ λογικό» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα σε τέτοια έκταση.

«Μια εκλογίκευση είναι θεμιτή» είπε διευκρινίζοντας ότι «δεν λέμε για κατάργηση αλλά για μια ταυτόχρονη μείωση αρχικής τιμής με παράλληλη μείωση των προσφορών».

Προειδοποίησε ωστόσο ότι αν δεν γίνει σωστός σχεδιασμός - απαιτείται «χειρουργική παρέμβαση» όπως είπε χαρακτηριστικά - υπάρχει ο κίνδυνος να αυξηθούν οι τιμές στο ράφι.

Παράλληλα έκανε λόγο για άλλη μια φορά περί παρεμβατισμού στην αγορά με μέτρα όπως  το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους.

 

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων