ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

οικονομία

Read

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 20 ΠΡΩΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

«Πόλος έλξης» η Ελλάδα για επενδύσεις ΑΠΕ
  • 28 Δεκ 2023
  • οικονομία

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις τρεις κορυφαίες αγορές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), καθώς βρίσκεται στην τρίτη θέση του σχετικού δείκτη της EY που εξετάζει τις επιδόσεις των χωρών προσαρμοσμένες σύμφωνα με το μέγεθος του ΑΕΠ τους.

Ο εξαμηνιαίος δείκτης της EY, Renewable Energy Country Attractiveness Index (RECAI), αξιολογεί τις 40 κορυφαίες οικονομίες του κόσμου και τις κατατάσσει ως προς την ελκυστικότητα των επενδυτικών ευκαιριών στις ΑΠΕ. Ο προσαρμοσμένος ως προς το ΑΕΠ δείκτης δίνει μια πιο αντικειμενική εικόνα της πραγματικότητας, αποτυπώνοντας τις επιδόσεις των χωρών σε σχέση με το οικονομικό τους μέγεθος, καθώς ο βασικός δείκτης, από τη φύση του, «πριμοδοτεί» τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου, οι οποίες λόγω του μεγέθους τους έχουν και τις μεγαλύτερες αγορές ΑΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έκδοση του RECAI, η Ελλάδα είχε κατακτήσει την πρώτη θέση του προσαρμοσμένου ως προς το ΑΕΠ δείκτη -θέση στην οποία σήμερα βρίσκεται η Δανία, με το Μαρόκο να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και τη χώρα μας να «κλείνει» την πρώτη τριάδα του προσαρμοσμένου δείκτη. Συγχρόνως, η Ελλάδα παραμένει μεταξύ των 20 πρώτων χωρών στη γενική κατάταξη, και συγκεκριμένα στη 18η θέση.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων