ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

οικονομία

Στα ταμεία της Ελλάδας η προχρηματοδότηση 158,7 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια του REPowerEU
  • 26 Ιαν 2024
  • οικονομία

Προχρηματοδότηση ύψους 158,7 εκατ. ευρώ κατέβαλε χθες  στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη μορφή επιχορήγησης από τα κονδύλια του REPowerEU, στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Η προκαταβολή αυτή ακολουθεί την έγκριση από το Συμβούλιο του αναθεωρημένου σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ελλάδας που περιλαμβάνει ένα κεφάλαιο REPowerEU και την υπογραφή οικονομικών συμφωνιών.

Αυτή η προχρηματοδότηση θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της υλοποίησης των βασικών επενδυτικών και μεταρρυθμιστικών μέτρων που περιγράφονται σε κάθε κεφάλαιο του REPowerEU της Ελλάδας.

Τα μέτρα επικεντρώνονται στη διευκόλυνση της ανάπτυξης περισσότερων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων του υδρογόνου και της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και στη διευκόλυνση της ταχείας ενσωμάτωσης της ανανεώσιμης ενέργειας στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα μέτρα που περιγράφονται στο κεφάλαιο του REPowerEU της Ελλάδας, θα επιτρέψουν στην χώρα να υλοποιήσει τον στόχο του RepowerEU να καταστεί η Ευρώπη ανεξάρτητη από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα πολύ πριν από το 2030.

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην ανατολική επαρχία Μαλάτια της Tουρκιας

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών σημειώθηκε χθες στην επαρχία Μαλάτια της ανατολικής Τουρκίας, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Φυσικών Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) αλλά και το Σεισμολογικό Κέντρο Ευρώπης - Μεσογείου ( European-Mediterranean Seismological Centre -EMSC).

Η δόνηση σημειώθηκε στις 15:04 ώρα Ελλάδος (16:04 τοπική ώρα) και είχε εστιακό βάθος 13,93 χλμ.

H Μαλάτια είχε πληγεί σοβαρά και υπέστη σοβαρές καταστροφές από τους δύο ισχυρούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου 2023, των 7,7 και 7,6 βαθμών, με επίκεντρο τη γειτονική επαρχία Καχραμάνμαρας.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων