ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

οικονομία

Read

ΑΠΟ 1.500 ΕΥΡΩ

«Καμπάνες» από 1η Μαρτίου σε όσους δεν έχουν POS
  • 14 Φεβ 2024
  • οικονομία

Για το ζήτημα της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS και για τα πρόστιμα τα οποία αναμένεται να επιβληθούν στους ανυπάκουους μίλησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης στoν ΣΚΑΪ.

Ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε το έργο αυτό της κυβέρνησης «περίπλοκο» διότι όπως είπε η αγορά δεν ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο. Όπως είπε «υπάρχει η επέκταση του POS σε 35 κλάδους και η διασύνδεση με ταμειακές. Όσον αφορά την επέκταση δώσαμε τον ένα μήνα» τόνισε και επισήμανε ότι τέλος Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία και πρέπει όλοι να τα έχουν αλλιώς θα υπάρξει πρόστιμο.

«Υπάρχει ένα πρόστιμο που θα βγει και υπουργική απόφαση. Το πρόστιμο θα έχει διαβάθμιση και θα ξεκινάει από 1.500 ευρώ αλλά θα υπάρχουν και διαβαθμίσεις» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών. Τόνισε ότι ακόμα και μετά τη λήξη της προθεσμίας υπάρχει μια διέξοδος για όσους δεν έχουν κάνει τη σύνδεση. «Κάποιος από την 1η Μαρτίου πρέπει να αποδείξει ότι το έχει πάρει και δεν έχει έρθει κάποιος τεχνικός να έρθει να τα εγκαταστήσει, αυτό είναι για ένα μήνα μια διέξοδος» είπε.

Όσον αφορά τις αναβαθμίσεις ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «υπάρχει ένας φόβος για τις αναβαθμίσεις» αλλά παρότρυνε τους επιχειρηματίες να κάνουν τις παραγγελίες τους καθώς όπως είπε δεν θα χαθούν τα χρήματά τους.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων