ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

οικονομία

Read

ΑΝΤΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ

Μέσω gov.gr wallet η συγκατάθεση των πολιτών
  • 19 Ιουλ 2024
  • οικονομία

Με ένα κλικ οι πολίτες πλέον έχουν τη δυνατότητα να δίνουν τη συγκατάθεσή τους (consent) μέσω του gov.gr wallet για την ψηφιακή άντληση και διάθεση των δεδομένων τους.

Mε τη νέα ψηφιακή υπηρεσία οι πολίτες θα δίνουν ρητή συγκατάθεση για τη διάθεση των απαραίτητων δεδομένων τους σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς

Μάλιστα η πρώτη εφαρμογή της παροχής της συγκατάθεσης αφορά στη σύναψη ασφαλιστηρίου συμβολαίου οχήματος, την οποία παρουσίασαν οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος Δήμας, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Mε τη νέα ψηφιακή υπηρεσία του gov.gr wallet οι πολίτες θα δίνουν τη ρητή συγκατάθεσή τους (consent) για τη διάθεση των απαραίτητων δεδομένων τους σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Με αυτόν τον τρόπο θα συναλλάσσονται άμεσα και εύκολα, επιτρέποντας την άντληση και διάθεση των συγκεκριμένων κατά περίπτωση στοιχείων τους.

Με τον τρόπο αυτό η καθημερινότητα των πολιτών διευκολύνεται σημαντικά, καθώς θα μπορούν να ολοκληρώνουν διαδικασίες από το κινητό τους τηλέφωνο, χωρίς να χρειάζεται να διακινούν έγγραφα, ούτε έγχαρτα, ούτε ψηφιακά.

Στην περίπτωση της σύναψης ασφαλιστήριου συμβολαίου οχήματος η διαδικασία επιταχύνεται και για τις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς θα λαμβάνουν με απόλυτη ασφάλεια και εγκυρότητα τα απαραίτητα στοιχεία του πολίτη και του προς ασφάλιση οχήματος, μέσω άντλησης από τα μητρώα του δημοσίου που είναι ήδη καταχωρισμένα.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων