ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

οικονομία

Read

Γ. ΠΙΤΣΙΛΗΣ

Στα 830 εκατ. ευρώ τα έσοδα από τα Airbnb
  • 23 Οκτ 2024
  • οικονομία

Συνολικά έσοδα ύψους 830 εκατομμυρίων ευρώ καταγράφονται το 2024 από τη βραχυχρόνια μίσθωση, όταν πέρσι το αντίστοιχο ποσό είχε διαμορφωθεί σε περίπου 600 εκατ. ευρώ.

Σε συζήτηση στο πλαίσιο της 25ης Prodexpo, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μίλησε για το χάρτη των διαχειριστών ακινήτων, διευκρινίζοντας πως από τους 6.000 διαχειριστές, το 90% έχει πλέον ανοίξει βιβλία, ενώ το υπόλοιπο 10% είτε χρησιμοποίησε λάθος κωδικούς είτε δεν έχει κάνει καμία ενέργεια, προειδοποιώντας ότι τους τελευταίους «θα ενοχλήσουμε πολύ συστηματικά».

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επεκταθεί το μέτρο της απαγόρευσης έκδοσης νέων ΑΜΑ και πέρα από τα τρία κεντρικά διαμερίσματα του δήμου Αθηναίων, σημειώνοντας ότι θα μελετηθούν τα δεδομένα πριν ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς υποστήριξε πως η απαγόρευση έκδοσης νέων ΑΜΑ στα τρία διαμερίσματα της Αθήνας θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα για όσους λήξει το συμβόλαιό τους ή θέλουν να διακόψουν το συμβόλαιό τους με την εταιρεία διαχείρισης.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι ο όρος gentrification ήρθε από το εξωτερικό και δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την ελληνική πραγματικότητα, όπου σε πολλές γειτονιές της Αθήνας οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί λόγω της βραχυχρόνιας μίσθωσης, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για κυβερνητικά μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό του Airbnb.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων