ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

άρθρα

Η Ελληνική Οικονομία τροχοδρομεί προς τον μετασχηματισμό για ένα πιο προηγμένο βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο;
  • 25 Ιαν 2023
  • άρθρα

 «…ανατάχθηκε μια βαλτωμένη οικονομία και ανορθώθηκε μία ξεχασμένη εθνική άμυνα…» (Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός Βουλή Συζήτηση για την «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023»

του Γιώργου Κώττη

Λίγο τραβηγμένο θα έλεγε κανείς στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.Και όμως. Οι δείκτες των δύο τελευταίων ετών καλλιεργούν σκέψη για προσπάθεια δρομολόγησης θετικής εξέλιξης, και παρά τις προβλέψεις για παγκόσμια και ευρωπαϊκή επιβράδυνση.

Ο δείκτης αναπτυξιακής επιτάχυνσης, το διεθνώς επιχειρείν σε δράσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας και τεχνολογίας, η αξιόλογη αύξηση της εξωστρέφειας δείχνουν βάσιμη αισιοδοξία για σταδιακή αντιμετώπιση του πλήγματος από τη σύνθετη κρίση της παρελθούσης δεκαετίας. Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης γεννοβολούν και ευκαιρίες βιώσιμης παραγωγικής επανεκκίνησης και ανάκαμψης. «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» «δεν υπάρχει κακό που να μη γεννάει και κάτι καλό», παραλάβαμε από τους άξιους προγόνους.

Τώρα είναι που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.Μπροστά στην ήδη ανοιγμένη κονίστρα των εκλογών, κυβέρνηση και κόμματα καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, και επιμελώς να αποφύγουν αλόγιστες υπερβάσεις, προπαγανδιστικούς υπερθεματισμούς, εν πολλοίς αβασάνιστες πλειοδοσίες. Και τούτο γιατί σαν λαός, κάποιες φορές,«κλωτσάμε την καρδάρα με το γάλα», και μάλιστα την ώρα που γεμίζει!

O Γιώργος Κώττης είναι αιρετό μέλος της ΠΕ, τομεάρχης Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας της ΝΔ

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων