ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 112

Εν αναμονή έντονων καιρικών φαινομένων, με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια
  • 26 Ιαν 2023
  • επικαιρότητα

Η τριήμερη κακοκαιρία ξεκίνησε  το πέρασμά της από την Ελλάδα απο χθες και αναμένεται να φέρει χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα, καταιγίδες και ισχυρές βροχές, ενώ και η Αττική θα δει ραγδαία αλλαγή του καιρού που είναι ήδη αισθητή. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το φαινόμενο θα ξεκινήσει αρχικά από τα δυτικά, με πτώση της θερμοκρασίας και η πιο δύσκολη μέρα αναμένεται να είναι η σημερινή.

Την Παρασκευή θα αρχίσουν να καλυτερεύουν τα πράγματα, χωρίς έντονα φαινόμενα, αλλά το κρύο θα παραμείνει.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο από τις πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία με εξασθένηση από το απόγευμα, από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τις Σποράδες με εξασθένηση το βράδυ, από το απόγευμα στις Κυκλάδες και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και από νωρίς το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω), στη Θεσσαλία (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω), στη δυτική και κεντρική Στερεά (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 700-800 μέτρα και πάνω) και από νωρίς το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω).

Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν στα 8 και τοπικά στα 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως και τις πρωινές ώρες στη Θράκη και τις ανατολικές Κυκλάδες και έως τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες έως και τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-

Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Κλειστά τα σχολεία στη Ζάκυνθο υπό τον φόβο της κακοκαιρίας

Την απόφαση να μην ανοίξουν σήμερα τα σχολεία του νησιού πήρε ο δήμαρχος Ζακύνθου, μετά τις ανακοινώσεις για τα καιρικά φαινόμενα που πρόκειται να εκδηλωθούν μέχρι και σήμερα το βράδυ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η απόφαση αυτή φαίνεται πως ελήφθη με δεδομένο ότι πολλά από τα σχολικά κτήρια της Ζακύνθου έχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα, για τα οποία ο Δήμος έχει δεχθεί ήδη δύο εξώδικα από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Απουσία στεγάστρων, διαβρωμένοι σοβάδες, προβληματικές και επικίνδυνες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, απροστάτευτοι και ακατάλληλοι εξωτερικοί χώροι, ακατάλληλα ή φθαρμένα παράθυρα και πόρτες, είναι μερικά από τα προβλήματα που αναφέρουν στα εξώδικα και στις επιστολές τους προς την εισαγγελία Ζακύνθου οι σύλλογοι γονέων που έχουν προσφύγει κατά της δημοτικής αρχής.

Μήνυμα από το «112» στην Πάτρα για την κακοκαιρία

Μήνυμα από το «112» εστάλη στους κατοίκους της Πάτρας χθες  το μεσημέρι, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» αρκετές περιοχές της χώρας.

Στο μήνυμα που έφτασε στα τηλέφωνα των πολιτών αναγράφεται: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) στην περιοχή σας τις επόμενες ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες οδηγίες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων