ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΠΤΩΣΗ F-4 PHANTOM

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη
  • 01 Φεβ 2023
  • επικαιρότητα

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους F-4 Phantom με τα σωστικά συνεργεία να έχουν επεκτείνει τις έρευνες όχι μόνο σε επίπεδο στίγματος, αλλά σε επίπεδο τεχνολογίας.

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους στη θάλασσα στην περιοχή της Ανδραβίδας, εκτός από τα πτητικά μέσα και τα πλωτά του Λιμενικού, τα οποία από την Δευτέρα κυριολεκτικά σκανάρουν όλη τη θαλάσσια περιοχή που άφησε το τελευταίο στίγμα του το Phantom από τη στιγμή της πρόσκρουσης στη θάλασσα, πλέον μετέχει και η 206 Πτέρυγα Αεροπορικής Υποστήριξης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο Κατάκολο όπου χθες εκβράστηκαν συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους έχει μεταφερθεί ένα μικρό ρομπότ που ψάχνει σε βάθος μέχρι και 100 μέτρων για να εντοπίσουν κάτι στο βυθό της περιοχής.

Εκείνο το οποίο θέλουν και στην Πολεμική Αεροπορία είναι να τελειώσει αυτή η υπόθεση με το τέλος το οποίο πρέπει,δηλαδή να βρεθεί και ο κυβερνήτης του F-4 Phantom για να κυλήσει η όλη επώδυνη διαδικασία, τονίζεται χαρακτηριστικά.

Στην περιοχή επικρατούσαν χθες  άσχημες καιρικές συνθήκες καθιστούσαν το έργο των σωστικών δυνάμεων πολύ δύσκολο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, είναι πιθανό ο 31χρονος σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης να είναι δεμένος στο κάθισμά του και να μην πρόλαβε καν να αντιδράσει.

Τις τελευταίες στιγμές με τον γιο που χάθηκε κατά τη πτώση του Phantom F-4  περιέγραψε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις που παραχώρησε ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ «Ο Μάριος ήταν πάντα γελαστό παιδί και ευγενικό, δεν ήθελε να κάνει τίποτα άλλο από το να πιλοτάρει μαχητικό και το κατάφερε. Ήταν πρώτη του επιλογή η Ικάρων. Ήξερα ότι ήταν καλός χειριστής και ανησυχούσα μόνο για τις βραδινές πτήσεις. Είχα να τον δω πολύ καιρό, σχεδόν πέντε μήνες και την προηγούμενη ημέρα του δυστυχήματος είχε έρθει στην Τρίπολη και τον είδα. Ήταν η πρώτη φορά που κάτσαμε τόσες ώρες μαζί και είδαμε τον Τσιτσιπά. Μου είχε πει ξεκάθαρα ότι δεν με ενδιαφέρει αν θα σκοτωθώ πάνω στο αεροπλάνο για την πατρίδα. Αυτή είναι η δουλειά μου, αυτό έχω αποφασίσει.

Οι πτήσεις του όλες ήταν σε συνθήκη πολέμου. Δεν έλεγε πολλά, δεν απαντούσε για την δουλειά του. Και ούτε έλεγε τι δουλειά κάνει, αεροπόρος έλεγε. Δεν έβγαινε ποτέ έξω με τη φόρμα. Δεν είχε facebook. Δεν του άρεσε να κάνει επίδειξη».

Σε άλλη συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 ο κ. Κώστας Τουρούτσικας ανέφερε τον τελευταίο διάλογο που είχε με τον γιο του μία ημέρα πριν το μοιραίο δυστύχημα.«Τελευταία ημέρα που τον είδα -είχα να τον δω πέντε μήνες- μου λέει “όλα καλά”, του λέω “πρόσεξε γιατί ο Ερντογάν είναι ύπουλος”. Όχι, μου λέει, “έχουμε σχέδιο να αντιμετωπίσουμε τα πάντα”. Μου είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν τον ενδιέφερε αν ζήσει ή αν πεθάνει»

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων