ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοικτά τα μπλόκα των αγροτών παρά την κακοκαιρία
  • 07 Φεβ 2023
  • επικαιρότητα

Στα μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας και ειδικότερα σε αυτά της Θεσσαλίας όπου βρίσκεται το κέντρο των κινητοποιήσεων παραμένουν οι αγρότες, ενισχύοντάς τα καθημερινά.

Μαζί με το ισχυρό μπλόκο στην Καρδίτσα, όπου βρίσκονται περίπου 600 τρακτέρ, παραμένουν και ενισχύονται τα μπλόκα και στην υπόλοιπη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα ενισχύονται τα μπλόκα σε Τύρναβο και Πλατύκαμπο, ενώ στο δρόμο Λάρισας – Κοζάνης τα τρακτέρ τους έχουν βγάλει και οι αγρότες της Ελασσόνας, οι  οποίοι διοργανώνουν συλλαλητήριο για τις 8 Φλεβάρη στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.

Στο μεταξύ, συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών και Ενέργειας, ζήτησε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων από τον υπουργό κ. Γιώργο Γεωργαντά, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο.

Η συνάντηση αυτή ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των αγροτών να  πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας προκειμένου να συζητήσουν και να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά τους.

«Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος από την πλευρά της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα άμεσα αιτήματά μας, αλλά και να πάρει μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Αυτά τα χρήματα θα τα πάρουμε μόνο εφόσον τα διεκδικήσουμε με μαζική συμμετοχή», επισημαίνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων