ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Έρχονται αεροσκάφη με καύσιμο υδρογόνο
  • 26 Μάι 2023
  • επικαιρότητα

Έχουν περάσει δύο δεκαετίες από τότε που η εποχή των υπερηχητικών εμπορικών πτήσεων έληξε με την τελική προσγείωση του Concorde σε ένα αεροδρόμιο στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλοί διεκδικητές του θρόνου. Υπερηχητικά, υδρογονοκίνητα, με τεχνολογία κατά της έκρηξης, έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, τουλάχιστον εννοιολογικά, αλλά πολλά από αυτά τα σχέδια που υπόσχονται απρόσκοπτα ταξίδια «αστραπή» έχουν κολλήσει και καθυστερήσει στην πράξη.

Σύμφωνα με το CNN, μια ευρωπαϊκή νέα υπερηχητική επιχείρηση επιχειρεί, υποσχόμενη δελεαστικούς χρόνους ταξιδιού, όπως Φρανκφούρτη – Σίδνεϊ σε 4 ώρες και 15 λεπτά ή Μέμφις – Ντουμπάι σε 3 ώρες και 30 λεπτά.

Η ιδέα του Destinus (ιδιωτική αεροδιαστημική εταιρεία) είναι η πτήση με υδρογόνο σε πενταπλάσια ταχύτητα από την ταχύτητα του ήχου, μειώνοντας τη διάρκεια της πτήσης σε λιγότερο από το ένα τέταρτο των σημερινών εμπορικών αεροπορικών ταξιδιών.

Με έδρα το Payerne Fribourg της Ελβετίας και μια ομάδα περίπου 120 ατόμων που απασχολούνται στην Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, η Destinus ιδρύθηκε το 2021, αλλά σημειώνει γρήγορα ορόσημα. Τα δύο πρώτα πρωτότυπά της έχουν πραγματοποιήσει επιτυχείς δοκιμαστικές πτήσεις και πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα δοκιμές σε πτήσεις με υδρογόνο. Το τρίτο πρωτότυπό της, Destinus 3, πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση μέχρι το τέλος του έτους.

Η Martina Löfqvist, υπεύθυνη επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας, αναφέρθηκε στην πτήση με υδρογόνο, και γιατί η ομάδα ελπίζει ότι μπορεί να είναι αυτό που θα εγκαινιάσει τελικά τη νέα εποχή των υπερηχητικών ταξιδιών.

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων