ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Νεκρός 47χρονος χειριστής γερανού και δύο ακόμη τραυματίες
  • 30 Μάι 2023
  • επικαιρότητα

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με έναν χειριστή γερανού να χάνει τη ζωή του, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά και δύο ακόμη εργάτες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα συνέβη εκτός ενός πλοίου στο οποίο γίνονταν επισκευαστικές εργασίες, όταν ένας έλικας που σήκωνε το γερανοφόρο όχημα έπεσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 47χρονος χειριστής και άλλοι δύο εργάτες 47 και 43 ετών αντίστοιχα.

Ο χειριστής του γερανού μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο όπως επίσης και ο 47χρονος εργάτης ο οποίος έχει τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια.

Σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μεταφέρθηκε ο άλλος 43χρονος εργάτης ο οποίος έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται.

Οι τρεις εργαζόμενοι συμμετείχαν σε εργασίες σε πλοίο που είναι ανελκυσμένο σε μία από τις τρεις πλωτές δεξαμενές της Ζώνης. Οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε σκαλωσιά για να τοποθετήσουν ένα πτερύγιο στην προπέλα του πλοίου. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έπεσε η σκαλωσιά, με αποτέλεσμα να πλακώσει τους εργαζόμενους το πτερύγιο.

«Έχουμε κάνει τέσσερις απεργίες από τον Δεκέμβρη έως σήμερα για τα μέτρα ασφαλείας και δεν υπάρχει καμία απάντηση. Στις ανακοινώσεις μας λέγαμε ότι περιμέναμε το επόμενο δυστύχημα», ανέφερε  στο enikos.gr ο Άκης Αντωνίου, πρόεδρος του παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μηδαμινό έλεγχο σε ό,τι αφορά στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και τόνισε ότι μετά και το σημερινό θλιβερό περιστατικό προγραμματίζουν κινητοποιήσεις με αίτημα την λήψη μέτρων ασφαλείας.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων