ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

«ΚΛΕΙΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Δεύτερες σκέψεις στη κυβέρνηση για το πετρέλαιο θέρμανσης
  • 28 Σεπ 2023
  • επικαιρότητα

Προσδοκίες για εκπτωτική πολιτική των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών στις τιμές διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης καλλιεργούνται στην αγορά. Αν και οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου κρατούν προσώρας κλειστά τα χαρτιά τους, εντούτοις σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ενέργειας, δεν αποκλείεται λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του δημοφιλούς καυσίμου να επαναλάβουν τις περσινές κινήσεις που οδήγησαν σε σημαντικές μειώσεις των τιμών.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες θέλουν, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να επικρατούν δεύτερες σκέψεις ως προς την επιχορήγηση των τιμών της αντλίας, αν και επισήμως τέτοιο σενάριο έχει απορριφθεί.

Συνεπώς, λένε οι ίδιες πηγές, οι μεγάλοι του κλάδου εμπορίας πετρελαιοειδών αναμένουν και τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης ως προς το θέμα πιθανής ενίσχυσης της τιμής της αντλίας, και στη συνέχεια θα αποφασίσουν αν και σε τι εύρος εκπτωτική πολιτική θα ακολουθήσουν.

Η αγορά, αναμένει από τις επιχειρήσεις του κλάδου στη χορήγηση εκπτώσεων προς τους πρατηριούχους και άλλους τελικούς διανομείς του πετρελαίου θέρμανσης με στόχο τη μείωση των τιμών καταναλωτή. Κατά τα λοιπά, οι πληροφορίες θέλουν τις ίδιες τις εταιρείες εμπορίας που διαθέτουν απευθείας στα νοικοκυριά το πετρέλαιο να προχωρήσουν σε προωθητικές ενέργειες μέσω προσφορών όπως με δόσεις (πιστωτικές κάρτες).

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων