ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7.000 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας
  • 10 Ιαν 2024
  • επικαιρότητα

Έκτακτη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ και Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ,  Αναστασία Κοτανίδου θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, στις 11:30 π.μ.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και των αναπνευστικών λοιμώξεων είναι «εκρηκτική». Οι ειδικοί προειδοποιούν για περαιτέρω κλιμάκωση της έξαρσης και η  κυβέρνηση επιστρέφει στην τακτική των επίσημων ενημερώσεων των πολιτών.

«Η αύξηση των εμβολιασμών, ιδιαιτέρως στις ευπαθείς ομάδες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Πρόβλεψη για πάνω από 7.000 κρούσματα την ημέρα στο τέλος Ιανουαρίου

 «Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουμε αυτό το κύμα κορύφωσης και διασποράς στον κορωνοϊό και στις άλλες λοιμώξεις. Αλλά κυρίως στον κορωνοϊό, μέχρι τις 22 με 23 του μήνα. Περιμένουμε να φτάσουμε μέχρι τα 7.100 με 7.200 κρούσματα την ημέρα» είπε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη και τα όσα είπε στο ΣΚΑΪ, μετά από αυτή την κορύφωση του κορωνοϊού, αναμένεται να δούμε μία «αργή αποκλιμάκωση» της κατάστασης λόγω του καιρού. «Είμαστε στο ψυχρό κομμάτι της χρονιάς».

«Το Φλεβάρη θα δούμε μια αποκλιμάκωση» τόνισε ο καθηγητής. Διευκρίνισε επίσης ότι «η αρχική εκτίμηση ήταν ότι θα φτάναμε τα 8.800 νέα κρούσματα ημερησίως. «Κάναμε μια σημαντική διόρθωση προς τα κάτω και αυτό δεν οφείλεται σε λάθος αλλά στην αλλαγή της συμπεριφοράς του κόσμου. Φοράει μάσκα και κάνει τεστ».

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων