ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΠΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Νέα εποχή για το Πολεμικό με τα Ελικόπτερα ΜΗ-60 Romeo
  • 21 Μαρ 2024
  • επικαιρότητα

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή επίσημης ένταξης των ελικοπτέρων MH-60 Romeo στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, έστειλε το μήνυμα πως «επιβάλλονται οι προσεγγίσεις και ότι δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις» όσον αφορά τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

«Παρά την ηρεμία που επικρατεί τώρα στο Αιγαίο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι εξ Ανατολών γείτονες επιταχύνουν το δικό τους εξοπλιστικό τους πρόγραμμα. Επιβάλλονται συνεπώς οι προσεγγίσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις, και όλοι οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά ποτέ αφελείς μένοντας προσηλωμένοι στην πυξίδα που δείχνει το διεθνές δίκαιο, την ειρήνη και τη συνεργασία» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι «τα ελικόπτερα αυτά ενισχύουν την αξία τους σε καιρούς που δυστυχώς εντείνεται η γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ανέφερε τα εξής σε ανάρτησή του: «Παραλαμβάνουμε σήμερα, στην τελετή, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βάση του Πολεμικού Ναυτικού στον Μαραθώνα, τα νέα ελικόπτερα MH-60 ROMEO. Η Ελλάδα ακόμη πιο δυνατή!».

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων