ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

«Έπνιξε» τη χώρα η αφρικανική σκόνη
  • 28 Μαρ 2024
  • επικαιρότητα

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα από χθες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, λόγω του κοκτέιλ των υψηλών θερμοκρασιών αλλά και της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της και θα παραμείνει μέχρι σήμερα , Πέμπτη.

Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης από τη Σαχάρα αναμένονται και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο καιρός θα αρχίσει να καθαρίζει από σήμερα , ύστερα από τις τελευταίες βροχές της εβδομάδας, που θα είναι βέβαια λασποβροχές. Όμως οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν για ημέρες, τουλάχιστον έως την επόμενη Τρίτη.

Ενδεικτικά χθες στη βόρεια Κρήτη τα θερμόμετρα λόγω των νοτιάδων έφτασαν και τους 28 βαθμούς τοπικά. Λίγο θα πέσει η θερμοκρασία σήμερα , όμως το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία ακόμα και στην Αθήνα θα είναι στους 24 και τους 25 βαθμούς.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή στους πολίτες, καθώς βάσει των μετρήσεων που διενεργούνται στο δίκτυο «ΣΧΕΔΙΑ» της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης, παρατηρούνται αυξημένες τιμές των συγκεντρώσεων ΑΣ10, ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων