ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 19χρονο για την επίθεση
  • 28 Μαρ 2024
  • επικαιρότητα

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρεις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 19χρονου που μπήκε σε σχολείο στην Κυψέλη και τραυμάτισε μαθητή και τον διευθυντή του σχολείου.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, της παράνομης βίας κατά υπαλλήλων (που αφορά απειλές κατά των αστυνομικών που επενέβησαν), διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο κατηγορούμενος, με γονείς ομογενείς από την Γεωργία, πήγε στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών στην Κυψέλη στις 8.30 το πρωί και χτύπησε 18χρονο μαθητή από την Νιγηρία με ένα σφυρί ενώ τραυμάτισε με ένα μαχαίρι τον διευθυντή του σχολείου όταν προσπάθησε να επέμβει και να τον αφοπλίσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης το έγκλημα σχετίζεται με διαμάχη που είχε ο μικρότερος αδελφός του δράστη με το 18χρονο θύμα.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται πως είχε δόλο ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης πως βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας.

Σημειώνεται πως σε έλεγχο πού έγινε από την ΕΛ.ΑΣ, στην κατοχή του 19χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 μαχαίρια

σφυρί και

6,5- γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης

Μαθήτρια καταγγέλλει ότι φίλοι του 19χρονου απειλούν ότι θα κάνουν κακό σε όσους μιλάνε για την επίθεση στο Γυμνάσιο

Μαθήτρια από το 41ο Γυμνάσιο των Αθηνών στην Κυψέλη, κατήγγειλε πως ο 19χρονος Γεωργιανός που τραυμάτισε με μαχαίρι και σφυρί διευθυντή και μαθητή, στέλνει απειλητικά μηνύματα μέσω των social media, σε άλλους μαθητές προειδοποιώντας τους ότι αν μιλήσουν για το συμβάν θα έχουν "μπλεξίματα".

Σε ό,τι αφορά στο σοκαριστικό περιστατικό, η ίδια ανέφερε ότι κατά την είσοδο όλων των μαθητών στη σχολική μονάδα για την έναρξη των μαθημάτων κι όσο περίμεναν να ανοίξουν οι αίθουσες διδασκαλίας, είδε να έρχονται προς την τάξη της συμμαθητές της εμφανώς αναστατωμένοι.

"Είπαν "ήρθε αδερφός παιδιού από τη β’ τάξη, μαχαίρωσε το διευθυντή και χτύπησε με σφυρί το κεφάλι παιδιού”. Ο άνθρωπος αυτός είχε περάσει και από τον όροφο όπου βρίσκεται η δική μου τάξη, δεν καταλάβαμε όμως ότι κάτι συμβαίνει μαζί του. Λίγο αργότερα ήρθαν οι καθηγητές, άνοιξαν την αίθουσα, μπήκαμε όλοι μαζί τους μέσα, κλείδωσαν την πόρτα για λόγους ασφάλειας και μας εξήγησαν με λεπτομέρειες τι είχε συμβεί", ανέφερε και συνέχισε:

"Το σχολείο μας είναι ένα καλά φυλασσόμενο σχολείο, τόσο από πλευράς υποδομών όσο και προσωπικού φύλαξης. Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Τώρα ο άνθρωπος αυτός μας στέλνει μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάς προειδοποιεί "να σταματήσουμε να μιλάμε για το θέμα γιατί θα μας βρουν μπελάδες”".

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων