ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

«Λουκέτο» σε όλη η χώρα
  • 16 Απρ 2024
  • επικαιρότητα

Σε «απεργιακό κλοιό» θα βρεθεί η χώρα αύριο Τετάρτη , λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Συμμετοχή στην απεργία έχουν δηλώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ), η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η ΕΙΝΑΠ, που συνδικαλιστικά καλύπτει τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), ενώ η ΟΛΜΕ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεών της με τρίωρες στάσεις εργασίας.

Απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε, επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, που θα συμμετέχει στην απεργία, αλλά και στη μεγάλη απεργία της Πρωτομαγιάς.

«Η μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη εξέφρασε τη γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει μέσα στα σπίτια μας, αλλά και την οργή για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών που κάνουν όλα τα αστικά κόμματα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα στα Τέμπη. Έστειλε αγωνιστικό μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση, ότι η ζωή μας αξίζει! Ότι δεν ανεχόμαστε να θυσιάζονται οι ανάγκες των εργαζόμενων, της νεολαίας, του λαού, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή την κλιμάκωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου. Προετοιμάζουμε τις πανελλαδικές – πανεργατικές απεργίες στις 17 Απρίλη και 1 Μάη», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

«Το Διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΛ καλεί όλα τα σωματεία μέλη της, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας των πανελλαδικών  πανεργατικών απεργίας στις 17 Απρίλη και 1 Μάη. Να εκδώσουν ανακοινώσεις, να οργανώσουν συσκέψεις και συνελεύσεις σε χώρους δουλείας για την επιτυχία της απεργίας, να συγκροτηθούν σωματειακές και απεργιακές επιτροπές», προσθέτει η Ομοσπονδία των λογιστών.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 έως τις 21:00

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ τα αστικά λεωφορεία αναμένεται να κινηθούν από τις 9:00 ως τις 21:00 λόγω στάσεων εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας).

Το Σωματείο στην ανακοίνωσή του διεκδικεί δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, συλλογική σύμβαση εργασίας και προσλήψεις προσωπικού.

Με προσωπικό ασφαλείας και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) θα συμμετάσχει και το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Ειδικότερα, τα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της πρωινής βάρδιας, τα ξημερώματα της Τετάρτης έως και τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας της ίδιας μέρας.

Το Συνδικάτο θα διαθέσει προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ), που σημαίνει ότι αυριο  δεν θα κινηθούν ο ΗΣΑΠ, το τραμ και ο προαστιακός.

Εκ μέρους των εργαζομένων του Μετρό δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστό το εάν θα συμμετέχουν και με ποιον τρόπο στην απεργία.

Στις 21 Μαΐου θα απεργήσει η ΑΔΕΔΥ

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2024.

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων