ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΦΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Στον ανακριτή οι 9 συλληφθέντες για τον νεκρό αστυνομικό
  • 18 Απρ 2024
  • επικαιρότητα

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησε χθες το σωματείο εργαζομένων Πειραιά για τον νεκρό αστυνομικό που σκοτώθηκε στο Πασαλιμάνι, όταν ένα τοιχίο τον καταπλάκωσε.

Ο 31χρονος αστυνομικός έκανε τη δουλειά του οικοδόμου για να συμπληρώσει το μεροκάματο του.

Χθες το μεσημέρι έφτασαν στον ανακριτή οι συλληφθέντες που εμπλέκονται στο περιστατικό, οκτώ εργαζόμενοι και ο εργολάβος, ενώ ακόμη αναζητούνται ο μηχανικός και ο ιδιοκτήτης.

Οι οκτώ εργαζόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, ενώ απολογήθηκε  ο εργολάβος.

Όπως είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων «κάθε μέρα θρηνούμε ή νεκρό ή σακάτη εργαζόμενο που κυρίως είναι ανασφάλιστοι».

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια εργασιών σε διώροφη κατοικία επί της οδού Νεωρίων, στην ακτή Μητσοπούλου, κατέρρευσε μέρος του κτηρίου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ειδικός φρουρός 31 ετών εκτός υπηρεσίας ο οποίος συμμετείχε στις οικοδομικές εργασίες και να τραυματιστεί ένας ακόμη άνθρωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες από τον δήμο Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για η παραβίαση κανόνων οικοδομικής άδειας σε βαθμό κακουργήματος που προκάλεσε θάνατο και βαρύ τραυματισμό μπορεί να επισύρει ποινή από 10 έως 20 χρόνια φυλάκισης.

Για το περιστατικό, διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια του 31χρονου αστυνομικού

Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια του 31χρονου αστυνομικού Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου που βρήκε τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκε από συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι το πρωί της Τρίτης.

Ο άτυχος ειδικός φρουρός, που καταγόταν από το Ελεύθερο Γρεβενών και σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετούσε στην Ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής, συμμετείχε στις οικοδομικές εργασίες σε διώροφη κατοικία επί της οδού Νεωρίων, στην ακτή Μητσοπούλου στο Πασαλιμάνι, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να συμπληρώσει το μεροκάματό του.

«Το παιδί έμενε στην Αθήνα και ερχόταν κάπου κάπου και μας έβλεπε. Πάντα χαμογελαστός, πάντα ερχόταν να μας μιλήσει.

Ήταν πολύ εργατικό παιδί ο Άγγελος. Δεν φοβόταν τη δουλειά. Ήθελε να γίνει αστυνομικός, το ήθελε πολύ», επισημαίνει ο κ. Σειρηνιώτης και προσθέτει: «Δεν του έφταναν τα χρήματα και έκανε και άλλες δουλειές. Πού να φτάσουν τα χρήματα που παίρνουν για να μείνει στην Αθήνα; Βοηθούσε και τους πάντες».

«Είμαστε πολύ δύσκολα. Τέτοιο παιδί σπάνια γίνεται», καταλήγει ο θείος του αδικοχαμένου αστυνομικού.

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού

Ο πατέρας του 31χρονου είναι συντετριμμένος. Όπως λέει, ο γιος του ήταν ένας άγγελος, όπως και το όνομά του. «Είχε όνειρο να φύγει από το χωριό, να πάει στην αστυνομία, να κάνει οικογένεια, να ζήσει μια όμορφη ζωή», είπε ο πατέρας του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Όπως ανέφερε, γνώριζε ότι ο γιος του δούλευε σε μια οικοδομή για ένα εξτρά εισόδημα, αλλά δεν ήξερε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Του είχα μιλήσει την προηγούμενη ημέρα. Τον είχα ρωτήσει αν θα ανέβει με την αδελφή του για το Πάσχα. Τι να πω… ήταν ένας άγγελος, το χαμόγελό του, η ψυχή του, τι άλλο να σας πω», τόνισε με σπασμένη φωνή.

Πώς έμαθε η οικογένεια του αστυνομικού τα τραγικά νέα

Το πώς η οικογένεια του αστυνομικού έμαθε τα τραγικά νέα αποκάλυψε η ίδια εκπομπή. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν, όταν ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, αστυνομικοί πήραν τηλέφωνο τους γονείς του στα Γρεβενά και τους είπαν πως το παιδί τους είχε κάποιο ατύχημα και βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, οι γονείς θεώρησαν ότι πρόκειται για μία από τις απάτες που κάνουν επιτήδειοι σε βάρος ηλικιωμένων, κυρίως, ανθρώπων, στους οποίους τηλεφωνούν ισχυριζόμενοι ότι κάποιος συγγενής του ενεπλάκη δήθεν σε κάποιο ατύχημα και τους ζητούν χρήματα.

Σύμφωνα με το Star, χρειάστηκε να τους καλέσουν τρεις φορές και την τελευταία φορά μάλιστα τους μίλησε ο ίδιος ο διοικητής του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος τους είπε πως έχει συμβεί κάτι πολύ σοβαρό και θα φροντίσουν οι ίδιοι ώστε να μεταβούν από τα Γρεβενά στην Αθήνα.

Η αδελφή του αστυνομικού έσπευσε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου έμαθε τα φρικτά νέα για τον αδελφό της και στη συνέχεια έφτασε και ο πατέρας τους, ο οποίος κατέρρευσε όταν έμαθε πως το παιδί του δεν ζει πια.

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων