ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν του Ρέντη
  • 25 Απρ 2024
  • επικαιρότητα

Νέες πληροφορίες έρχονται συνεχώς στο φως σχετικά με τη δομή και τον τρόπο που δρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των συλληφθέντων που αποκαλύφθηκε μετά τα θλιβερά επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη.

Στη δικογραφία υπάρχει μια λεπτομερέστατη περιγραφή για τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης ενώ γίνεται εκτενέστατη αναφορά στους «μικρούς» και στους «μεγάλους».

Είναι χαρακτηριστικό το πως συζητούσαν αμέσως μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη. ««Ευθεία βολή και μπαμ. Όποιον πάρει ο Χάρος. Πήγαμε για να σκοτώσουμε» ήταν όσα ανέφεραν στις μεταξύ τους συνομιλίες

Οι «μεγάλοι» της ιεραρχίας ήταν αυτοί που έδιναν τα όπλα και τις εντολές και οι «μικροί» ήταν αυτοί που τις εκτελούσαν. Όπως αναφέρουν σχετικά οι αστυνομικοί: «Η λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης είναι επιχειρησιακά δομημένη με εσωτερική διάρθρωση και σαφή ιεραρχική δομή υπό την έννοια ότι τα μέλη της έχουν καθορισμένους ρόλους. Τα νεότερα ή κατώτερα μέλη υποτάσσουν τη βούλησή τους στα ανώτερα μέλη και όλοι μαζί διαμορφώνουν την βούληση της οργάνωσης».

Μόλις έδιναν το πράσινο φως οι «μεγάλοι» της ιεραρχίας οι «μικροί» έβαζαν σε εφαρμογή τα σχέδια κρούσης ενώ έκαναν και επεισόδια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ανέφερε ο Γιάννης Ρήγος στo OPEN.

Κύκλοι της αστυνομίας προσθέτουν επίσης πως: «Η δομή της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη που τα νεότερα-τα κατώτερα μέλη τους αποκαλούν «μεγάλους» και υποτάσσονται πλήρως στη βούληση και στις εντολές τους και τους αποκαλούμενους «μικρούς» δηλαδή άτομα νεότερης ηλικίας 16 έως 24 ετών οι οποίοι αποτελούν κατώτερα μέλη που χρησιμοποιούνται από την ηγετική ομάδα κυρίως ως δύναμη κρούσης προς επίτευξη  αριθμητικής υπεροχής κατά την πραγματοποίηση των επιθέσεων».

 Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις απολογίες των 67 συλληφθέντων

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις απολογίες των 67 συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και για σειρά άλλων αξιόποινων πράξεων.

Το Σαββατοκύριακο οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για τις βαριές κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους θα αποφασιστεί και η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων, αν δηλαδή θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

Την ογκωδέστατη δικογραφία ανέλαβαν συνολικά πέντε ανακριτές, ένας άντρας και τέσσερις γυναίκες δικαστικοί λειτουργοί. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δικογραφία που αφορά σε περισσότερα από 160 άτομα, εκ των οποίων οι 15 είναι ανήλικοι. Σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει στοιχεία για τη δράση των συλληφθέντων, όπως επίσης και αποκαλυπτικές απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων