ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑΝ

Τι αποκαλύπτει η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς του ΑΤ Αγ. Αναργύρων
  • 10 Μάι 2024
  • επικαιρότητα

Η Κυριακή Γρίβα τους έλεγε ότι κινδυνεύει και εκείνοι αδιαφορούσαν. Κανείς δεν συγκινήθηκε, κανείς δεν έκανε αυτά που προβλέπει το πρωτόκολλο της υπηρεσίας τους, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, κανείς δεν είχε την ικανότητα να αξιολογήσει την υπόθεση. Απλά διεκπεραίωσαν την υπόθεση όπως κάνει ένας απλός δημόσιος υπάλληλος. Και η Κυριακή βρήκε τον θάνατο μόλις 1,5 μέτρα από την πόρτα του Αστυνομικού Τμήματος.

Αυτά γράφει η έκθεση της ΕΔΕ που έγινε σε βάρος των αστυνομικών για τη δολοφονία της άτυχης Κυριακής, ΕΔΕ που συνέταξε ταξίαρχος της ΕΛΑΣ και που αποκαλύπτει η εφημερίδα Καθημερινή.

Η επόπτρια αδιαφόρησε και δεν διέθεσε περιπολικό στην άτυχη Κυριακή, ούτε ειδοποίησε την Άμεση Δράση να στείλει περιπολικό στο σπίτι της ώστε να διαπιστώσει αν της έχει στήσει ενέδρα ο πρώην φίλος της:

Όπως σημειώνεται "δεν μερίμνησες για τη διάθεση περιπολικού οχήματος, αν και στην υπηρεσία σου ήτο διαθέσιμο το υπ’ αριθμ. Ε.Α.31… περιπολικό όχημα προς εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, για τη μεταφορά της ανωτέρω στην οικία της και δεν ενημέρωσες τον διοικητή της υπηρεσίας σου και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής για τη λήψη εντολών – οδηγιών, με αποτέλεσμα η καταγγέλλουσα να αποχωρήσει από το τμήμα…".

Το ρεσιτάλ αδιαφορίας του φρουρού

Αυτός που έδωσε ρεσιτάλ αδιαφορίας ήταν φυσικά ο φρουρός που βρισκόταν στο φυλάκιο του Αστυνομικού Τμήματος και ο οποίος είναι ήδη σε διαδικασία απόταξης για εμπλοκή σε ποινική υπόθεση. Αυτός, ούτε καν βγήκε από το φυλάκιο να μάθει για τους λόγους που είχαν προσέλθει στο τμήμα η Κυριακή με τον φίλο της, απάντησε αρνητικά όταν τον ρώτησαν αν υπάρχει περιπολικό (ενώ υπήρχε), ενώ και όταν εκδηλώθηκε η επίθεση…αυτός παρέμεινε μέσα στο φυλάκιο.

Όπως σημειώνει η ΕΔΕ "δεν εξήλθες ως όφειλες από το φυλάκιο με αποτέλεσμα να μην αντιληφθείς άτομο (άνδρας) το οποίο επιβιβαζόμενο σε μοτοσικλέτα προσέγγισε το ΑΤ", ενώ και όταν ο φίλος της μαχαίρωσε την άτυχη Κυριακή, μόλις 1,5 μέτρο από το φυλάκιο, δεν προέβη σε "καμία ενέργεια προκειμένου να αποτρέψει την επίθεση".

Η ΕΔΕ αποδίδει σοβαρές πειθαρχικές ευθύνες και στη νεαρή αξιωματικό που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας- ότι δεν αξιολόγησε σωστά την υπόθεση- ενώ για τον αστυφύλακα στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης που είπε στην Κυριακή ότι το περιπολικό δεν είναι ταξί, του αποδίδει πλημμελή ανταπόκριση στα καθήκοντά του αφού δεν φρόντισε να στείλει περιπολικό, ούτε ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων