ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Αναρμόδιο το δικαστήριο για το ναυάγιο της Πύλου
  • 22 Μάι 2024
  • επικαιρότητα

Το δικαστήριο της Καλαμάτας που εξέτασε το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, έκρινε χθες  ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση, διότι η τραγωδία συνέβη σε διεθνή ύδατα, κάνοντας δεκτή τη βασική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης.

Μάλιστα ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι και οι εννέα επιζήσαντες με τους συγκεντρωμένους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, οι εννιά Αιγύπτιοι διασωθέντες του ναυαγίου, οι οποίοι δικάζονταν ως διακινητές και επιπλέον για πρόκληση ναυαγίου, αφέθηκαν τυπικά ελεύθεροι – κρατούνται μόνο διοικητικά. Στο άκουσμα της απόφασης, το ακροατήριο στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ισογείου ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα, το ίδιο και οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας.

Οι συνήγοροι των 9 Αιγυπτίων είχαν υποβάλει ένσταση επισημαίνοντας ότι το δικαστήριο είναι αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση, καθώς οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν σε διεθνή ύδατα. Προέβαλαν, μάλιστα, και ως δεδικασμένο ανάλογες αποφάσεις από το Εφετείο Ρόδου και το Εφετείο Κρήτης, τα οποία έκαναν δεκτές ανάλογες ενστάσεις.

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων