ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Μετά την αφρικανική σκόνη έρχονται μπόρες και καταιγίδες
  • 22 Μάι 2024
  • επικαιρότητα

Σταδιακά υποχωρούν οι αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης και σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ενώ αναμένεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το φαινόμενο της συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης φαίνεται να υποχωρεί την Πέμπτη και στη συνέχεια θα μπει ο βορειοδυτικός άνεμος. Έτσι, πάμε σε ένα Σαββατοκύριακο όπου κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι η αστάθεια και οι μπόρες. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος:

«Μπόρες και καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως στον φυσιολογικό κορμό με τον υδράργυρο να προσεγγίζει πλέον πιο φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Σήμερα , ο καιρός θα δροσίσει στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και θα περιορίσει το κύμα ζέστης στα πιο ανατολικά και νότια τμήματα.

Τα 35αρια τα περιμένουμε κυρίως στο εσωτερικό της Βοιωτίας στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα ζέστης θα περιοριστεί σταδιακά σε Θεσσαλία, Βοιωτία, νοτιοανατολική Πελοπόννησο, Κρήτη και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από Πέμπτη, Παρασκευή πάμε σε καλή διαύγεια της ατμόσφαιρας.

Την Παρασκευή έρχεται μία αστάθεια, πρώτα στη βόρεια και βορειοδυτική Ελλάδα και το Σαββατοκύριακο μία ψυχρή λίμνη που θα δώσει αστάθεια σε πιο γενικευμένα τμήματα της χώρας μας.

Η ζέστη περιορίζεται πλέον προς τα ανατολικά και νότια»

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

«Χρειάζεται προσοχή διότι είμαστε σε μία εποχή όπου ευνοούνται οι χαλαζοπτώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί ο καιρός να είναι αρχικά καλός και αργότερα να χαλάσει.

Προσοχή λοιπόν στις θάλασσες και στα μπάνια»

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων