ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θρύλος της Ευρώπης μετά τη νίκη στο Conference League
  • 31 Μάι 2024
  • επικαιρότητα

Ένα ανεπανάληπτο όνειρο ζουν από το βράδυ της Τετάρτης οι φίλοι του Ολυμπιακού καθώς ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του έγραψαν στη Νέα Φιλαδέλφεια τα πιο χρυσά γράμματα στην ιστορία του Συλλόγου και έφεραν στην Ελλάδα τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο.

Μια στιγμή που θα μνημονεύεται στους αιώνες και συμπίπτει με την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής για την ομάδα του Πειραιά με τους εκατοντάδες τίτλους. Η διαδρομή των «ερυθρόλευκων» μέχρι την στιγμή που ο Κώστας Φορτούνης σήκωσε στον ουρανό της OPAP Arena το τρόπαιο του ConferenceLeague ήταν γεμάτη συγκινήσεις.

 Αν κάποιος έλεγε στους φίλους του Ολυμπιακού πριν μερικούς μήνες ότι το βράδυ της 29ης Μαΐου θα πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και θα πανηγυρίζουν στους δρόμους του Πειραιά και της υπόλοιπης Ελλάδος την κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου, τότε μάλλον θα τον περνούσαν για τρελό. Όλη αυτή η πορεία ήταν αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς από την πλευρά των «ερυθρόλευκων» που στην αρχή του έτους βρίσκονταν στα... χαμένα. Η πορεία για την κορυφή της Ευρώπης είναι σίγουρα ομαδική υπόθεση όμως υπάρχουν κάποια πρόσωπα που ξεχώρισαν περισσότερα από άλλους και αποτέλεσαν τα βασικότερα γρανάζια στην χρυσή διαδρομή της ομάδας του Πειραιά. Όπως αναφέρεται στο prothema.grη ομάδα που έγραψε ιστορία φέρει την υπογραφή του Χοσέ ΛουίςΜεντιλίμπαρ σε ένα συγκλονιστικά μεγάλο ποσοστό. Ο Ισπανός κατάφερε να γράψει τη δική του χρυσή ιστορία με τον Ολυμπιακό, η οποία θα μείνει για πάντα στη... Βίβλο των «ερυθρολεύκων», αλλά και τους ευρωπαϊκούς ποδοσφαίρου. Κατάφερε να γράψει μια ιστορία που σαν αυτή, μόνο ένας είχε καταφέρει να σημειώσει στο παρελθόν. Ο έμπειρος τεχνικός του Ολυμπιακού έγινε μόλις ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου με «backtoback» κατακτήσεις ευρωπαϊκών τίτλων, με δύο διαφορετικές ομάδες. Το έκανε πέρσι με τη Σεβίλλη, οδηγώντας τους Ανδαλουσιανούς στην κατάκτηση του Europa League. Το έκανε φέτος με τον Ολυμπιακό, οδηγώντας τους Πειραιώτες στην κατάκτηση του ConferenceLeague. Και στα 63 του χρόνια βλέπει την δουλειά τόσων ετών επιτέλους να επιστεγάζεται με μετάλλια και τίτλους.

Ο Βάσκος έγινε μόλις ο δεύτερος που σημειώνει αυτό το μυθικό επίτευγμα. Μόνο ο ΡάφαΜπενίτεθ ήταν μέχρι χθες στη συγκεκριμένη λίστα. Ο Ισπανός είχε οδηγήσει το 2004 τη Βαλένθια στην κατάκτηση του τότε UEFA Cup, ενώ έναν χρόνο αργότερα ανέβασε στην κορυφή της Ευρώπης τη Λίβερπουλ κατακτώντας το ChampionsLeague σε εκείνον τον «θρυλικό» τελικό της Κωνσταντινούπολης απέναντι στη Μίλαν.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων