ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΝΤΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟ

Ποινική δίωξη στην πρώην σύζυγό του Απόστολου Λύτρα
  • 20 Ιουν 2024
  • επικαιρότητα

Ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή άσκησε ο εισαγγελέας στην πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα η οποία μηνύθηκε, όπως και δύο άλλα πρόσωπα, από την σύζυγο του ποινικολόγου για τα όσα έγιναν το βράδυ της τρίτης στο σπίτι του ζευγαριού.

Η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών αποστέλλει αντίγραφα της δικογραφίας, για το περιστατικό, στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να επιληφθεί για ένα εκ των τριών προσώπων που πήγαν χθες στο σπίτι του ζεύγους Λύτρα-Πολυζωγοπούλου, καθώς ο εν λόγω είναι δικηγόρος.

Επίσης, αποστέλλεται αντίγραφο και στην ανακρίτρια που χειρίζεται την δικογραφία σε βάρος του κ. Λύτρα για ενδοοικογενειακή βία, προκειμένου να αποφανθεί αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της 37χρονης συζύγου του ότι έχουν παραβιαστεί οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον ποινικολόγο για την βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Αν η δικαστική λειτουργός κρίνει ότι πράγματι ο ποινικολόγος δεν τήρησε ούτε την απαγόρευση μετοίκησης, ούτε την υποχρέωση της μη προσέγγισης και επαφής με την σύζυγό του, τότε θα ζητήσει την σύλληψή του με την έκδοση εντάλματος.

Τι έγινε στο σπίτι της Πολυζωγοπούλου και του Λύτρα

Το βράδυ της τρίτης, η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου μετέβη μαζί με έναν δικηγόρο και ένα ακόμη άτομο στο σπίτι που μένει η 37χρονη προκειμένου να πάρουν πράγματα του Απόστολου Λύτρα, χωρίς καμία προειδοποίηση.

Έδειξαν ταυτότητες στον σκοπό που βρίσκεται στο σημείο για τη φύλαξη της κ. Πολυζωγοπούλου και είπαν ότι ήρθαν να πάρουν κάποια ρούχα. Στην αυλή βγήκε ο πατέρας της, με τον οποίο ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση.

Η 37χρονη υπέβαλε μηνύσεις σε βάρος της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα και του δικηγόρου που ήταν μαζί της, για τα αδικήματα της διατάραξης της οικιακής ειρήνης, της βίας, της εξύβρισης και της απειλής με ηθικό αυτουργό τον ποινικολόγο.

Σημειώνεται ότι η Σοφία Πολυζωγοπούλου υπέβαλε μήνυση σε βάρος του Απόστολου Λύτρα για παράβαση της δικαστικής απόφασης μετά από απειλητικό μήνυμα που της έστειλε. "Δώσε τα λεφτά και τα ρούχα μου", φέρεται να της είπε ο ποινικολόγος.

Όπως έγινε γνωστό, όταν οι τρεις εισήλθαν στην αυλή του σπιτιού της, η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα ένιωσε απειλή και πάτησε το panic button ενώ στη συνέχεια υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο το ΕΚΑΒ για να της παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια υπέβαλε τις μηνύσεις.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων