ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Το Μετρό «φτάνει» στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος
  • 10 Ιουλ 2024
  • επικαιρότητα

Μπορεί το ενδιαφέρον στο συγκοινωνιακό γίγνεσθαι της Αθήνας να επικεντρώνεται γύρω από την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό και την επέκταση της Γραμμής 2 προς Δυτική Αττική, αλλά την ίδια ώρα εξετάζεται και η επόμενη ημέρα του συγκεκριμένου μέσου σταθερής τροχιάς, ώστε να αρθεί η απομόνωση πολλών στρατηγικής σημασίας περιοχών.

Ένα από τα έργα που αφορούν το Μετρό και αναμένεται να μπουν σε άμεση προτεραιότητα είναι η επέκταση της Γραμμής 1 (γνωστή και ως «Ηλεκτρικός») προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Σύμφωνα, μάλιστα, με δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του ΚΠΙΣΝ, Δημήτρη Πρωτοψάλτου, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την τοποθέτηση φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Νοέμβριο του 2023, η σύνδεση με το Μετρό αποτελεί διαχρονικό αίτημα του ιδρύματος και υποχρέωση του ελληνικού δημοσίου.

Για να πάρει, βέβαια, το συγκεκριμένο έργο -με προϋπολογισμό γύρω στα 400 εκατ. ευρώ- την άγουσα της υλοποίησης απαιτείται η ωρίμανσή του, μιας και μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει μόνο η μελέτη χάραξης.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων