ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΔΕΚΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ «ΜΑΧΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ

Εκκενώθηκαν σπίτια, κατοικίες, νοσοκομεία, γηροκομεία λόγω φωτιάς στην Πάτρα
  • 10 Ιουλ 2024
  • επικαιρότητα

Εκτός από το Καραμανδάνειο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας, εκκενώθηκαν δημόσιες δομές αλλά και ιδιωτικές κατοικίες, καθώς φωτιά πλησίασε απειλητικά τα κτήρια χθες.

Η Πολιτική Προστασία απέστειλε μήνυμα 112. "Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Γηροκομείο #Πατρών Παραμείνετε σε ετοιμότητα Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών", ανέφερε αρχικά το μήνυμα στους κατοίκους.

Λίγο αργότερα, οι αρχές διέταξαν με νέα μηνύματα την εκκένωση των γύρω περιοχών. "Εάν βρίσκεστε στην περιοχή #Γηροκομείο #Πατρών, απομακρυνθείτε προς #Εγλυκάδα #Πατρών (#Στρατόπεδο_ΚΕΤΧ)". Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας" και "Εάν βρίσκεστε στις περιοχές #Αρόη & #Παγώνα #Πατρών, απομακρυνθείτε προς #Πάτρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών", ανέφερε η Πολιτική Προστασία στις προειδοποιήσεις της προς τους κατοίκους.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, εκκενώθηκαν δύο δομές, το γηροκομείο και η Μέριμνα, όπως και το παιδιατρικό νοσοκομείο με τους ασθενείς να μεταφέρονται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία άμεσα τόσο στο Καραμανδάνειο όσο και στα δύο ιδρύματα, καθώς μεταξύ των ασθενών υπήρχαν και πέντε παιδιά που χειρουργήθηκαν σήμερα και η μεταφορά τους απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή.

Ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε πως η φωτιά έφτασε στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Η φωτιά είχε περιοριστεί καθώς επιχειρούσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και δέκα εναέρια μέσα.

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός λόγω υψηλού κίνδυνου πυρκαγιών

Μία πολύ δύσκολη μέρα χαρακτήρισε την σημερινή ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας λόγω του πολύ υψηλού κίνδυνου πυρκαγιών, προσθέτοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε αυξημένη ετοιμότητα.

Ο υπουργός τόνισε ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων 20 ετών, ενώ για την εκτίμηση της κατάστασης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη.

«Σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι σε δείκτη υψηλού και πολύ υψηλού κινδύνου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των πολύ ισχυρών ανέμων που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ», πρόσθεσε.

«Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, σχεδόν ολόκληρη η Πελοπόννησος, Λέσβος και Χίος βρίσκονται στο πορτοκαλί, επομένως ειδικά σε αυτές τις περιοχές, η Πυροσβεστική, όλα τα σώματα ασφαλείας και οι ΟΤΑ είναι σε πολύ αυξημένη ετοιμότητα.

Την ίδια αυξημένη ετοιμότητα και υπευθυνότητα πρέπει να επιδείξουμε όλοι για να προστατεύσουμε και να προστατευθούμε από πυρκαγιές που μέσα σε ελάχιστα λεπτά μπορούν να γίνουν ανεξέλεγκτες», υπογράμμισε.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων